Förrätt till efterrätt

Chèvre, rostade pinjenötter och honung. Det är ingredienserna i min favoritförrätt. Nu finns smakkombinationen även som glass…

Trenden med lite udda smaksättningar håller i sig. Statistiken visar att vaniljmumsandet går ner. Det är mest äldre som håller fast i den gamla klassikern. Vi som vuxit upp med Big pack med smaktrion jordgubb vanilj och päron längtar nu efter vuxna smaker och  spännande kombinationer. Gärna udda och unikt, och helst med något som låter helt fel och bakvänt.

Choklad, det ska man ha i såsen, grönsakerna smyger vi ner i desserten och naturligtvis kan man ha glass till förrätt. Eller?

Jag vet inte riktigt när Sia glass har tänkt att man skall servera deras nyhet för i år, Honung chèvre, gräddglass med getostsmak, smaksatt med honungsrippel och rostade pinjenötter. Jag blir i alla fall väldigt sugen på att smaka när jag hör den beskrivas.

– Det är ju en klassisk förrätt, presenterad i glassformat. Vi är medvetna om att de tär en ovan kombination för många, men det smakar förträffligt, säger Rolf Frid, vd för Sia Glass.

Jag tror honom.

Getostglass är ju inte helt nytt. Det har ju varit en trend på de lite finare restaurangerna sedan en tid tillbaka. Ännu kan inte vi Svenne Svenssons få den i burkform att skopa i oss till fredagsmyset – denna säsong kommer smaken bara finnas tillgänglig i femlitersförpackningar. Så det blir att smaka av i glasskiosken.

Jag återkommer när jag testat. Tror att jag måste prova kladda ut getostglassen på en rostad macka. Vem vet, kanske jag till och med strör lite ruccola över. Blir det en hit får jag väl köpa loss ett stortpack så att jag kan servera glassen till mina middagsgäster…

Fakta Honung Chèvre:

Gräddglass med getostsmak, honungsrippel och rostade pinjenötter.
5 liter.

Innehåll: Mjölk, grädde, honungsrippel (10%)[socker, acacia honung, glukossirap, förtjockningsmedel (pektin), surhetsreglerande medel (citronsyra), arom], glukossirap, vasslepulver, druvsocker, rostade pinjenötter (5%), socker, naturlig getostarom, emulgeringsmedel [mono- och diglycerider av veg fettsyror], stabiliseringsmedel [fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl].
Kan innehålla spår av trädnötter och mandel.

Näringsvärde per 100 g:
Energi 1000 kJ/240 kcal.
Protein 3,5 g, kolhydrater 28 g och fett 13 g
Volym/Vikt: 5000 ml/2690 g.

Allergiinformation: Produkten innehåller mjölk och pinjenötter. Kan innehålla spår av trädnötter och mandel ( ja, det står trädnötter)

Tags: , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass.

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter