Önskas en svalkande chokladbajs?

Glass i pottaSom en liten prydlig hög hundbajs ligger den där, chokladglassen. Serverad i en plastpotta med tillhörande engångssked. Inte ens jag blir sugen. Men det skulle förmodligen bli succé på treåringens barnkalas…

Kan man inte göra sig känd för sina kulinariska färdigheter får man försöka hitta på något annat sätt att locka till sig kunder. Det har vi sett många exempel på. Att inreda en restaurang med temat toalett måste ses som en av de mer udda lösningarna.

Kalla mig fördomsfull men när jag först hörde om toalettrestaurangen tänkte jag ” den måste vara japansk”. För visst är det väl inte bara jag som associerar hysteriskt udda och konstiga idéer med Japan?

Nu kom inte konceptet från Japan, utan från Taiwan. Restaurangen som serverar glass presenterad som hundlort heter Modern toilet och de har verkligen inte sparat på toalettreferenserna när det kommer till inredning.

Gästerna sitter på toalettstolar och äter vid bord som är utformade som handfat ( med glasskivor över) Tallrikar har man inte, istället serveras maten i pottor. Man undrar lite vad banken sa när entreprenörerna kom in och presenterade sin affärsidé…

Men konceptet verkar ha blivit en succé. Modern toilet har nu en hel kedja av restauranger runt om i Taiwan, finns även i Hong kong. Vem vet, kanske kommer vi även få en toa-restaurang i Sverige? Känner du dig manad finns kontaktuppgifter och info om franchiseavtal på hemsidan.

http://www.moderntoilet.com.tw/en/about.asp

Antar att barnen skulle älska ett sånt här ställe. Förmodligen skulle de också känna en äckelblandad förtjusning inför bajspottan… Kanske får prova en sådan servering och se hur den går hem. Leksakspottor är ju inte så svåra att få tag på…

Ett litet tips om du själv vill prova: Vispa chokladglassen mjuk med vanlig elvisp, sedan kan du spritsa den i önskad bajsform.

Avslutar med Modern toilets vackra slogan, se det som ett visdomsord på vägen…

 “In an age where creative marketing is king, even feces can be turned into gold”

Tags: , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass.

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter