Revansch för hemglassen

 

Besvikelsen var stor när jag som barn blev lovad en glass och fick… fryst saft på pinne. Det var ju liksom inte samma sak som en X15 från affären. Men nu för tiden behöver inte hemglass vara tråkglass längre.

Inte nog med att glassen var hård och isig. Den blev ju ganska snabbt ganska smaklös också. Men det var så man gjorde isglass på 80-talet när jag växte upp. Ibland brukade vi experimentera med att frysa in mosad banan eller yoghurt. Men jag minns det inte som särskilt lyckade försök.

Idag finns alla förutsättningar för att skapa schyssta isglassar hemma i det egna köket. På nätet kryllar det av recept, och nu för tiden finns riktigt snygga och roliga formar som man kan frysa in sina godbitar i.

En av favoriterna, för att den är så bekväm, är calippoformen i silikon. Jag vet, jag har kallat den pervo, men den är ju mycket praktisk. Allt man inte hinner slicka i sig innan glassen smält samlas ju upp i botten. Denna har även ett litet lock man kan sätta på. Vet inte hur bra det fungera, lär väl läcka en del, men ändå!

isglass formFinns i fyrapack för 69 kronor hos Coolstuff. Och nej, jag får inte betalt för att skriva det.

Förresten kommer vi snart ha en helt egen flik för hemmagjorda pinnglassar här i glassriket.

Om du föredrar att läsa recept i bokform kan jag tipsa om en bok som Bonnier Fakta ger ut framåt vårkanten. Den kommer i en fin liten presentförpackning med glassformar (om än gammaldags trista sådana)

Tags: , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass.

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter