Nyhet: Nötcrèmeglass

I sommar kommer den sötsugne nostalgikern bjudas på proustianska minnesresor till den tid som var genom att slicka i sig glass med smak av klassikern nötcrème.

Nötcrème… bara jag smakar på ordet flyttas jag tillbaka till den tid då jag med veckopengen brinnande i fickan cyklade till tokbaksaffären vid Gulf-macken för att där shoppa loss på bugg, sura patroner, tefat, klubbor och…nötcrème.nötcréme, nötkräm, skopglass

Jag är inte ensam om dessa minnen. Nötcrèmen firade nyligen 50 år. Det är inte för inte som Filip& Fredrik döpte sin nostalgibok till just Två nötcreme och en moviebox.

Men jag måste erkänna att jag de senaste åren inte inhandlat särskilt många nötcrèmer. Inte en enda om jag skall vara ärlig. Trots att den fortfarande ser exakt lika dan som när jag var liten, och trots att den numera finns i plockgodishyllan ( känns så fel!)

Därför är det nog smart av Printzells att nu samarbeta med Sia och släppa Nötcrème i både strut och skopglassformat. Man blir ju lite sugen.

Så här beskriver Sias egen glass-sommelier Johan Blance nötcrèmeglassen:

”Denna glass känns till sprickgränsen fylld av söt kräm med härlig nötsmak. Kylan i glassen ger själva krämen en krispig och sprakande känsla i munnen. Spridda i krämen finns fina små bitar av nötter som blir till ett fint konsistensmöte med den mjuka gräddglassen.”

Kommer finnas i utvalda glassbarer snart, och i alla glassbarer från och med första juli.

Tags: , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass.

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter