Sensuella smaker för sena sommarkvällar

Snart lanserar Häagen-Dazs sina Secret Sensations som utlovar gudomliga orgier i krämig choklad och krispig karamell.

secret sensationsSom namnet antyder innehåller dessa sensationer någon form av hemlighet. Glassriket kan avslöja att den hemligheten är en kärna av choklad- respektive karamellsås som hålls flytande, trots alla minusgrader, genom en hemlig innovation från Häagen-Dazs.

Ja, jag vet. Låter flummigt. Men gott!

Secret Sensations bygger på de klassiska franska desserterna chokladfondant och crème brûée som nu alltså kommer i glassform.

Chokladfondants-varianten  beskrivs som en krämig chokladglass full med mjuka browniebitar och en svävande kärna av flytande chokladsås.

Brûlée-varianten beskrivs som en lyxig Crème Brûlée-glass med små krispiga karamellbitar i. Den flytande kärnan består av karamellsås.

Hur dessa såser kan hållas kvar i flytande form trots glassens kyla är verkligen något man kan grubbla över. Enligt företagets pressmeddelande skall det i alla fall inte vara några onödiga tillsatser.

Den hemliga glassen lanseras här i Sverige i början av maj, och den kommer att säljas i två-pack om 2 x 100 ml. Riktpriset är satt till 37,90.

Så nu vet ni vad ni skall kolla efter i kyldisken.

Tags: , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass.

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter