Om Glassriket.se

Glassriket började först som en dröm om en egen glassrestaurang någonstans i Småland utmed E4:an, men utvecklades senare till en dröm om en egen glasstidning.

Hur drömmens restaurang förvandlas till en tidning har sin logiska förklaring i att Glassrikets grundare till yrket är journalist och känner sig mer hemma framför tangentbordet, när allt väl kommer till kritan.

Varför denna hangup på glass, kan man fråga sig. Jo, för att glass är något som  nästan alla tycker om. Något som väcker barndomsminnen, ger svalka, glädje, tröst. Och i vissa fall lite lätt ångest.

Men glass är också en global mångmiljardbusiness där jättarna dominerar och uppstickarna kan ha det svårt. Det är en affärsmöjlighet för småföretagare, en livsstil för en del. För vår del är det en passion. Något vi inte kan vara utan.

I Glassriket är fokus alltid på glass. Så klart. Men inte bara på hur GB:s senaste pinne smakar, eller vilka Siaskopor vi helst stoppar i våfflan. Det skulle ju bli ganska tråkigt.

Nej, det kommer nog bli en blandning av allt. Livet ur ett glassperspektiv.

Du kommer få läsa intervjuer, recept,  reportage, personporträtt, recept, kåserier, bryderier, glassrelaterade pryltest… ja, du kommer få läsa allt om glass. Och lite till.

Allt som skrivs på Glassriket.se skrivs utifrån journalistförbundets spelregler. Det går inte att köpa sig omnämnanden i denna blogg.

Med det sagt önskar jag er alla välkomna att dyka ner i vårt artikel- och recept arkiv!

Glassiga hälsningar

Camilla

Tags: ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass.

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter