Bröstmjölksglass – snart kommer receptet

bröstmjölksglass

Recensenterna var lyriska, besökarna äckelförtjusta och Lady GaGa fly förbannad. 2011 var året då bröstmjölksglassen Baby GaGa kom, åts, och bytte namn. Snart kommer receptet i bokform.

Den då nyöppnade glassrestaurangen Icecreamist i London kunde inte ha lyckats bättre med sin premiär.

Nyheten om bröstmjölksglassen spred sig som en löpeld över världen. Tv, tidningar, radio och bloggar rapporterade upprört och roat om detta engelska påhitt.

Bröstmjölk.

I glass.

Fy fan!

Här kan vi snacka om höjda ögonbryn.

Någon som inte var så road var Lady Gaga. Speciellt inte då hon fick veta att bröstmjölksglassen inte bara var döpt som om den vore hennes lillasyster. Den lanserades också med hjälp av en servitris i platinablond peruk och spektakulär utstyrsel.

Gaga var snabb på telefonen till sin advokat som hotade med stämning.

Baby Gaga blev Baby GooGoo istället.

Glassen är tillverkad av 75 procent bröstmjölk och 25 procent komjölk. Som smaksättare används Madagaskarvanilj och lite citronzest.

Hur smakar den då?

Ja, jag har själv inte smakat på den. Men enligt Evening standards mycket skeptiske reporter Peter Dominiczak smakar glassen överraskande nog fantastiskt. Lätt och krämig med lagom mycket vanilj.

– Den här glassen smakar bättre än nästan alla jag ätit förr, skriver han i en artikel efter sin provsmakning.

Och han är inte ensam. Den brittiska pressen verkade enad om att glassen verkligen var god. Men många kände en viss avsmak inför provätandet.

Icecreamist grundare, den skicklige PR-mannen Matt O´Connor kommenterade det i en intervju med AOL news.

– Många känner avsmak inför iden. Men, det väcker en filosofisk fråga. Är det bättre om vi använder mjölk från kor som blivit injicerade med hormoner och som är artificiellt befruktade då och då, eller är det bättre med mänsklig bröstmjölk?

 

Icecreamist receptbokI slutet av maj kommer Icecreamist första receptbok ut. Boken som beskriver hur man tillverkar världens sexigaste och coolaste glassar.

Förmodligen kommer även receptet på bröstmjölksglass vara med. Så alla ni som har möjlighet – det är bara att börja pumpa!

Glassriket ser fram emot att bläddra i denna glassbibel. Och önskar lite avundsjukt att det var vi som stod bakom denna briljanta bok, och detta utsökta glasskoncept.

Smygkolla lite på mästerverken här nedan. Och har du  vägarna förbi London – glöm inte att besöka Icecreamist i Covent Garden.  Och skriv och berätta om stället för oss.

Lick your addiction!

 

Icecreamist

icecreamist

Tags: , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass.

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter