Mormor Magda glassar på Piren

Äntligen! Nu kan man snart äta riktigt god glass i Jönköping. Mormor Magda öppnar glasscafé och Piren känns helt plötsligt så mycket trevligare.

Det Småländska Glassriket expanderar. Snart kommer länet vara lika synonymt med glass som med glas. I alla fall om vi på Glassriket får bestämma.

Wirumglass, Grenna glass, Alvestaglass och Mormor Magdas. Där har ni småländska glassrikets främsta stjärnor just nu.

Den sistnämnda håller till i Taberg, inte långt ifrån där Glassrikets pyttelilla redaktionen sitter. Ändå har vi ännu inte kommit dit. Vintern kom emellan. Och glassen finns ju att köpa på Ica Maxi.

Men snart kommer smaker som poppiga popcorn och salt karamell att kunna avnjutas på Piren i Jönköping, med utsikt över vackra Vättern.

Jag läste om öppnandet på Mormor Magdas hemsida, och var tvungen att kasta mig på telefonen till Angela, glassmärkets grundare, för att höra när de öppnar. Eller smygöppnar.

Hon berättade att de hade fullt upp med att packa upp, men att de nog skulle öppna framåt tvåtiden. Vi hinner alltså inte ner dit idag. Men kanske senare i helgen.

Annars får jag hålla mig i två veckor till. För då är det officiell invigning. Och glassommaren börjar på riktigt här i Jönköping.

 

Tags: , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass.

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter