Sötade räkor och smaskig glass

e-nummer

 

När vanliga räkor på en smörgåstårta har en egen innehållsförteckning på två rader, då är det skönt att veta att man lätt kan få tag på glass utan tillsatser. 

Jag höll på att sätta smörgåstårtan i halsen när jag tuggandes slöläste innehållsförteckningen på tårtkartongen.

Det är inget skämt. Räkorna som dekorerade toppen av tårtan hade en egen innehållsförteckning. Förutom den självklara ingrediensen räka innehöll de också surhetsreglerande medel, konserveringsmedel och sötningsmedel. Eller, om man vill använda annat språk, E330, E202, E211 och E954.

Kändes så där.

Inte var de goda heller.

Och ja, även resten av tårtan innehöll mystiska ingredienser. Det är vid sådana här tillfällen so
m jag blir så glad över den nya våg av medvetenhet som sveper in över landet. Syns tydligt i glassvärlden.

I dag var jag på besök hos Grenna Glass och smakade av deras ljuvliga glassar. Mer om det besöket kommer senare. Allra bäst med Grenna Glass är, förutom att fabriken ligger bara några mil från Glassriket och för att glassarna är så goda, att den tillverkas helt utan tillsatser.

Ett medvetet val av tillverkarna. Ett val de delar med nästan alla små nykläckta glassproducenter på den svenska marknaden.

Som konsument kan man bara tacka och smaska.

 

Tags: ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass.

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter