Världens dyraste och lyxigaste glass

För runt 6500 kronor blir den din. The Golden Opulence Sundae – världens dyraste glass. 

Är man en glassälskare som känner att endast det bästa är gott nog får man bege sig till den turisttäta restaurangen Serendipity 3 i New York.världens dyraste glass

Där serveras världens dyraste glass, enligt Guinness rekordbok, The golden opulence. Fritt översatt ” Det gyllene överflödet”.

Ett tusen dollar får man punga upp om man vill smaka på den. Billigt om man jämför med Serpendipitys ”The Frrrozen Haute Chocolate Ice Cream Sundae” som fanns på menyn ett par år och gick loss på 25000 dollar(!)

The Golden Opulence  introducerades 2004 i samband med restaurangens femtioårsjubileum och den innehåller bland annat fem kulor thaitisk vaniljglass, täckta med 23 karats ätbara guldblad. Över dessa har man ringlat världens dyraste choklad, Amadei porcelana, och sedan strött bitar av en exklusiv choklad från Chaou i Venezuela.

Till desserten serveras också kanderade frukter från Paris, gulddragerade mandlar, en lyxig tryffel och marsipankörsbär från Ron-Ben Israel ( konditorproffs i NY).

På toppen av skapelsen finns en sockerblomma som kan ta upp till 18 timmar att skulptera, och en liten skål med Grand passion caviar, en speciell dessertkaviar med låg salthalt. Denna har marinerats i passionsfrukt, apelsin och Armagnaclikör.

Vid serveringen får man en 18 karats guldsked att äta med.

Tusen dollar för en glass, vem sjutton betalar det? Kanske du frågar dig själv. Jag gjorde det i alla fall när jag läste om galenskapen. Enligt restaurangägaren själv säljer man numera ungefär en Golden opulence i månaden. Totalt har man sålt drygt 200 stycken.

Vilka som köpt är konfidentiellt. Men det sägs att Paris Hilton har varit där och mumsat i sig guldblad.

Ett bra pr-trick är det i alla fall. Fatta hur många spaltmeter brödtext denna lilla glass har genererat. Jag är ju bara en av alla skribenter som fallit för frestelsen.

Just det, ett litet tips till den som blivit suktad på lite överflöd – kom ihåg att göra en beställning minst 48 timmar innan. Det tar ju lite tid för restaurangen att få fram alla råvaror.

Se hur glassen tillverkas 

Tags: , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass.

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter