Gastronomiska konstverk i glassform

glassros

Besöker du europeiska glasskedjan Amorino får du inte bara en härlig italiensk gelato. Du får också ett litet gastronomiskt konstverk.

Ända sedan jag första gången såg glassar formade som rosor har jag varit helt besatt av att hitta ställen som serverar dem. Än så länge finns de inte i Sverige. Tror jag. Men det är förhoppningsvis bara en tidsfråga.


För vem kan
motstå en iskall frestelse där smakerna är formade som blomblad?

Jag har sett exempel på glassar uppbyggda av glassblad i tio olika smaker. Så väldigt coolt. Och sött!

Den euorpeiska glasskedjan Amorino har glassrosorna som standard. De går att få både i bägare och strut, men bägaren gör inte rosen så mycket rättvisa om jag skall vara ärlig. Glassen tillverkas utan färgämnen och innehåller inte några artificiella smakämnen. Är det jordgubbsgelato så kommer smaken från just jordgubbar.

glassrosAmorino drivs i franchiseform, och finns för tillfället ibland annat Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och USA. Förutom vackra glassar erbjuder man också glassdrinkar, praliner, våfflor, mackor och gourmetprodukter som sylt, the och balsamicovinäger ( säljs i flaskor värdiga en exklusiv parfym)

Är du sugen på att starta upp ett Amorino på hemmaplan finns mer info här. Vill du bara surfa in och kolla hur rosorna tillverkas, och var man kan hitta ett Amarino så kan du klicka här istället.

 

Tags: , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass.

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter