Glasstrend: Renare, enklare & naturligare

Häagen-Dazs ny design

Modern, enkel och mer strömlinjeformad. Där har ni Häagen-Dazs nya designlinje. Det är inte bara glassarna som skall bli renare och enklare, utan även deras förpackningar.

Att fler och fler väljer rena produkter utan tillsatser är en global trend som inte undgått någon av glassjättarna. Även förpackningar och logotyper uppdateras för att passa in i det nya enkla idealet.

I år möter Häagen-Dazs sommaren i en ny skrud. Färgerna har blivit ljusare, designen renare och den guldiga mosaiken längst upp har blivit till virvlande guldlinjer istället. Ingredienserna syns nu fotograferade mot en ljust krämfärgad bakgrund. Även logotypen har blivit moderniserad och fått mer strömlinjeformat utseende.

Först ut att få klä sig i denna nyputsade uniform är nyheten Mint Leaves and Chocolate. De andra kommer att bytas ut allt eftersom. Som konsument kan man hoppas på lite glassrea.

När det kommer till innehållet i Häagen-Dazs burkar är det inget nytt. Man fortsätter att hålla sig till den populära formulan: noll färgämnen, noll stabiliseringsmedel och noll emulgeringsmedel.

I USA har Häagen-Dazs sedan ett par år tillbaka serien Five som bygger på att alla glassar bara innehåller fem ingredienser: Grädde, mjölk, socker, ägg och en smaksättare typ vaniljbönor.

Enligt Märta von Mentzer, nordisk produktchef för Häagen-Dazs, finns inga planer på att introducera Five på den svenska marknaden.

– Nej, några sådana planer har vi inte, inte just nu i alla fall, säger hon. Men tillägger att hon själv är intresserad av Five eftersom hon tror att konceptet skulle kunna tilltala den nordiska marknaden.

När man pratar om Häagen-Dazs får man skilja mellan det amerikansk/kanadensiska Häagen-Dazs och det globala Häagen-Dazs. Nestlé har hand om den Amerikanska marknaden och General Mills övriga världen. Därför är det inte självklart att det som finns i USA även finns i resten av världen.

Märta von Mentzer berättar att Häagen-Dazs Sverige har två glassar som faktiskt skulle kunna gå under namnet Five, vaniljglassen och jordgubbsglassen strawberries n’ cream.

– När det kommer till andra glassar blir det produktmässigt knivigare. Är det kex i en glass så innehåller det till exempel bakpulver. Men vi håller oss till enkla råvaror. Inga tillsatser eller hokus pokus, utan sådant som vi betecknar som skafferivänliga varor, säger hon.

Tags: , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter