Kiwiglass à la Glassriket

glassrecept kiwiglass

En varm solig sommardag är det trevligt att läska sig med något riktigt fruktigt och gott. Som kiwiglass – en perfekt kombination av sötma och syrlighet. Krispiga vitaminer får man på köpet. 

Fuskarens kiwiglass

2 dl vanilj- eller citronglass
2 mogna kiwi

Gör så här: Skala kiwifrukterna. Mosa dem i en skål, med hjälp av en gaffel. Tillsätt glassen. Rör om med gaffel eller elvisp. Ställ in i frysen omkring en halvtimme. Går också bra att äta direkt, om man skyndar sig.

 

glassrecept kiwiglassBen & Jerry’s kiwiglass

6 mogna kiwifrukter
2 matskedar socker +2 dl socker
2 stora ägg
5 dlgrädde

Gör så här: Skala kiwifrukterna och mosa dem sedan till en puré. Rör i två matskedar socker. Ställ sedan in blandningen i frysen i en timme.

Vispa äggen fluffiga ( tar mellan en till två minuter) Tillsätt sedan 2 dl socker, lite i taget medan du fortsätter att vispa äggen. När ägget och sockret har blandats ihop ordentligt tillsätter du grädden och fortsätter vispa tills allt är fluffigt. Tillsätt även den kylda kiwiblandningen.

Nu är det dags att hälla över smeten i en glassmaskin, och följa tillverkarens instruktioner.


Hälsofreakets kiwiglass

6 mogna ekologiska kiwi
6 dlekologisk turkisk yoghurt
0,5 –0,75 dlfruktsocker
6 st kravmärkta äggulor

Gör så här: Skala och mosa kiwin. Vispa ihop äggulor och fruktsocker till en fluffig smet. Tillsätt kiwin. Rör om. Häll i yoghurten och blanda allt till en slät smet. Ställ in i frysen (-22C) i minst fyra timmar. Rör om en gång i halvtimmen för att minska iskristallbildningen.
Låt glassen tina i en kvart innan du serverar den.

 

Barnens enkla kiwiglass

2 kiwi
Smält choklad
4 glasspinnar

Gör så här: Skala kiwin. Skär bort toppen och botten. Skär sedan kiwin i centimetertjocka skivor. Trä dessa på glasspinnarna och lägg dem sedan på en bakplåtsklädd plåt. Ställ in i frysen i cirka en timme.
Smält chokladen i micro eller vattenbad. Doppa den frysta kiwin i chokladbadet. Lägg tillbaks på plåten och stoppa in i frysen i minst 15 minuter.

Tags: , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass.

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter