Glassriket testar Pajglass

Årets gästspel i GB-disken, Ben & Jerry´s Oh My Apple Pie, får både ris och ros av Glassrikets testpanel.

Oh my! apple pie! pajglassÅrets Oh My Apple Pie får oss inte att jubla Oh My Give Me Five, men den får oss heller inte att muttra Oh My Let Me Die. Istället lämnar den oss något konfunderande.

Vårt tips till alla glassälskare är att ha tålamod och låta glassen tina en bra stund innan den inmundigas. Gör man det är glassen toppen. Så länge man undviker pajbitarna. Har man inte tålamod utan vill ha sin glass pronto gör man bäst i att välja en annan glass ur frysdisken.

Oh My Apple Pie

Utseende: Ljust beige glass med bitar av beige paj och ljusgula äpplen. Förpackningen är trevlig och inbjudande.

Smak: Själva glassen är jättegod, söt med tydligt inslag av kanel och muskot. De torkade, frusna och uppblötta äppelbitarna här lagom syrlighet och stor sötma. Pajbitarna smakar mest vetemjöl.

Konsistens: Glassen är perfekt, i alla fall om man låter den tina i minst femton minuter. Gör man inte det är den för hård. Äppelbitarnas konsistens är mjuk och seg som torkad frukt brukar vara. Men detta bara om man låtit glassen tina lite. Annars är även de för hårda. Pajbitarna var för torra, för hårda och för mjöliga.

Kommentar: Efter att ha tagit de första tuggorna av glassen upplevde vi den som ganska dålig och alldeles för hård. Så vi lät glassen stå och tina i en kvart, utan att locket var på. När vi provade igen så var den jättegod.

Den söta gräddglassen gifte sig väl med kanelen, äppelbitarna och muskoten. Men pajbitarna förblev lika torra och äckliga varför hela glassupplevelsen blev som en berg- och dalbana. Topp när vi fick tuggor med bara glass och äpple, botten när det slank med en pajbit.

I vanliga fall älskar vi Ben & Jerry´s kakglassar. Men den här gången är det något som gått snett. Riktigt snett. Pajbitarna drog ner betyget med en poäng.

Kommer äta igen? Vet inte

Betyg: 3/5

Tags: , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter