Chokladglass med fikon, fudgesås och marshmallows

Kan man förbättra perfektion? Ja, med det här receptet från Häagen-Dazs ska Glassrikets favoritsmak Belgian Chocolate kunna lyftas till ännu högre höjder.

Eftersom vi är förtjusta i glass och fikon i kombination tror vi dem. Därför ska vi till helgen prova detta recept, som vi lånat från Häagen-Dazs.

Det speciella med Häagen-Dazs belgiska choklad är att den har så extremt hög chokladhalt – hela 25 procent.

Väljer du en chokladglass av ett annat märke kan du med fördel blanda i lite riven mjölkchoklad av god kvalitet i glassen. Är ganska lätt om man låter glassen tina lite före omrörning.

Chokladglass med fudgesås, marshmallows och färska fikon

recept på fudgesås till chokladglassIngredienser (4 port)

 500 ml chokladglass
4 färska fikon
1 msk flytande honung
4 marshmallow

 Fudgesås:

1,5 dlgrädde
75 gsmör
1 dl farinsocker
75 gmörk choklad

Gör så här:

Koka upp grädde, smör och farinsocker. Sjud ett par minuter. Låt svalna något. Under tiden hackar du chokladen och lägger i en bunke. Sedan häller du över den varma gräddblandningen och rör om tills allt smält.

Dela varje fikon i fyra klyftor och droppa över honungen. Skär marschmallow i mindre bitar. Servera fikon, ljummen fudgesås och marshmallow till chokladglassen. Misströsta inte om du inte hittar några färska fikon. Välj då bara bort frukt och honung. Du har fortfarande en jättegod dessert.

Tags: , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter