Full pott för Belgian Chocolate

Häagen-Dazs belgian choklad får högsta betyg av Glassriket

Häagen-Dazs glass med smak av belgisk choklad är förmodligen en av de godaste glassarna som finns ute på den svenska marknaden just nu.

Det anser Glassrikets testpanel efter att ha avnjutit den kalla glassgodisen. Med sin fylliga smak och överraskande stora mängd choklad vann Häagen-Dazs Belgian Chocolate testpanelens hjärta.

Men lovorden kommer med en reservation. När två yngre personer, ålder tre och sju, fick smaka uteblev lovorden. De valde att skjuta undan glassen och be om ispinnar istället. Belgian chocolate är en glass för vuxna smaklökar.

Glassen innehåller inga konstiga tillsatser, och heller ingen tillsatt luft. Därför mår den bäst av att stå och tina en stund innan man äter den.

Häagen-Dazs Belgian Chocolate

full pott till Häagen-Dazs Belgian ChocolateUtseende: Ljusbrun slät glass, ser ut som vanlig chokladglass.

Smak: Fantastiskt rik och nyanserad. Mjölkchokladen är fyllig med en rund och len smak som exploderar allt eftersom glassen och chokladen smälter.

Konsistens: Överraskande, något grynig men samtidigt len allt eftersom glassen smälter i munnen.

Kommentar: Testpanelen förvånades över hur mycket tuggmotstånd den till synes helt släta glassen bjöd på. Förklaringen ligger i att halvlitersförpackningen innehåller hela98 gram choklad. Maffigt! Mumsigt! Till och med testets stora chokladskeptiker tvingades medge att glassen är gudomligt god.

Kommer äta igen? Ofta

Betyg: 5/5

Tags: , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

Comments are closed.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter