Glass ska sälja kladdkakor

För många är småländska Frödinge synonymt med ostkakor, pajer och tårtor. Sedan april har mejeriet även glass med i produktionen.

kladdkakeglass Foto:FrödingeGlassen är av smaken vanilj och ligger som ett kallt vackert täcke över Frödinges storsäljare kladdkakan.

– Kladdkakan är redan lagom kladdig och helt oemotståndlig, med en småländsk gräddig glass med äkta vanilj blir den ännu svårare att motstå, säger Magnus Carlsson, produktchef på Frödinge Mejeri i ett pressmeddelande.

Enligt Frödinge köpte vi svenskar två miljoner frysta kladdkakor förra året. Låter mycket, eller hur.

Men jämför man med 2010 så innebär fjolårets försäljning ett tapp på en miljon (!) kladdkakor. Man förstår att ledningen för Frödinge måste ha kliat sig i pannan och bekymrat frågat sig vad de skall göra för att stoppa detta lavinartade fall i försäljningen.

Hur det ser ut för de övriga tårtorna och kakorna vet vi inte. Men i april i år varslades 24 anställda i Vimmerby. Återstår att se om glass är den rätta medicinen för att få fart på försäljningen.

Produktchef Magnus Carlsson har varit med och tagit fram glassen och i pressmeddelandet skriver han att det inte varit svårt att få fram en bra glass eftersom de använder bra råvaror som grädde och äkta vanilj.

Glassriket blir nyfikna och undrar om det kanske finns fler glassplaner för Frödinge. Som smålänningar vurmar vårt hjärta lite extra för småländsk glass och vi börjar fantisera om ostkaksglassar och pajglassar…

Vi ringer upp marknadschefen för att höra om det kommer mer. Men där blir det stopp. Marknadschefen blir hemlighetsfull och hänvisar till VD:n.

To be continued…


Tags: , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter