Gratis glassar i kampen mot barncancer

gratis glassar till barncancerfonden

Kaosartad. Så var starten på GB:s kampanj där man under fyra veckor ska ge bort 1000 glassar om dagen via Facebook. Projektet drivs i sammarbete med Barncancerfondens ”Give Hope”.  

Barncancerfondens ”Give Hope” har tagits fram för att nå till den yngre målgruppen som idag inte skänker så mycket pengar till välgörenhet. Via till exempel Facebook kan man ge bort gåvor som blommor, glass eller halsband till sina vänner, och en del av köpsumman går då direkt till Barncancerfonden.

Om man till exempel köper ett mobilt presentkort på en glass för 24 kronor går två kronor till kampen mot barncancer.

Låter som ett bra deal för glassföretaget.

Det som skiljer GB:s nya kampanj är att det är gratis glassar som delas ut. Förhoppningen är att detta skall leda till att fler får upp ögonen för Give Hope-kampanjen.

Varje vardag klockan 11 i fyra veckor framöver kan den som vill skicka gratis glass via GB:s facebooksida.

För varje glass som delas ut skänker GB Glace fem kronor till Barncancerfonden. Målet är att dela ut 20 000 glassar på en månad.

Första dagen bjöd på en hel del strul. Glassen blev inte alls gratis, många kände sig lurade på pengarna och sedan gick sidan ner.

”verkar som de lägger på operatör och sms avgifter samt moms m.m…för o skicka smset…så det kostar 21 kr i slutändan…så det e inte gratis alls :(” skriver en upprörd tjej på Facebook.

” man skänker ju mer pengar till sms-företaget än barncancer… DÅLIGT DÅLIGT!! gör nytt avtal så mer pengar går in till cancerforskning än ett företag!” skriver en annan.

Det är även fler som ifrågasätter de vanliga glassogrammen

‎”32:- å 2,50:- går till barncancerfonden? Vart fan går resten? Bättre köpa en glass själv för 20:- å ge 12:- till fonden”

Via Facebook ber GB om ursäkt och hälsar att det är en glass per person och först till kvarn som gäller.

Får se om sidan pallar trycket imorgon.

www.givehope.se/glass

Tags: , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass.

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter