Test av Kexglass som blev Sandwich

Häromdagen sprang vi på GB:s chokladkexglass i halvlitersformat för bara fem kronor. Misstänker att det billiga priset beror på en namnändring, för dagen efter såg vi samma GB-glass under namnet Sandwich.

Namnbytet är bra. För när vi hör kex tänker vi på något krispigt. Och krispiga kan man absolut inte kalla de kakbitar som finns i GB:s chokladkex/sandwichglass. De har samma konsistens som GB:s klassiska Sandwich.

Sandwich är en personlig favorit. Men kakglassen är det inte. Chokladbitarna blev lite för mjuka, för få, för intetsägande. I den nya versionen, den som heter Sandwich, har man ökat mängden chokladkex från 5,5 procent till sex procent.

Med lite fantasi och tillbehör går det dock att rädda upp även denna glass till en femma. Utan tillbehör blir glassen en medelmåtta.

 

Glass: GB Chokladkex

Utseende: Vit vaniljglass med små mörkbruna prickar av chokladkex, jämt och glestglassriket testar chokladkexglass fördelade i glassen.

Smak: Klassisk vaniljglass som vi är vana att vaniljglass smakar. Inte så gräddigt, utan sött och lätt. Kakbitarna smakar gott om man lyckas hålla kvar dem på tungan. Tillsammans med glassen försvinner deras smak.

Konsistens: Glassen är mjuk och luftig, med små små iskristaller. Kexen är mjuka men gör att glassen går att tugga. Fastnar lite i tänderna.

Kommentar: Glassen är okej men inte så mycket mer. De mjuka kexen hade gärna fått vara lite större, enligt oss. Bra med namnbyte – vi förväntade oss lite krunch av kexen, därför blev det lite konstigt när smulorna visade sig vara mjuka.

Kommer köpa igen? Om den är lika billig, kanske.

Betyg: 3/5

Tags: , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass.

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter