Glass med Kex, Choklad & Crunch

Glassriket älskar glass med gegg och kakor. Här kommer vårt tips på hur du förvandlar medioker Chokladkexglass till mumsfillimmumsmums.

Skåprester och ett bortglömt paket glass från stora glassfabriken kan bli en lyxig och syndigt god dessert. Och det tar inte många minuter.

Det här är receptet för fuskaren, som vill fixa något gott snabbt, utan att stå i köket hela eftermiddagen. Det där med e-nummer och tillsatser förtränger vi för en stund och njuter istället av en smaskig glassupplevelse.

För den som vill lägga ner lite extra tid, och få en ännu godare efterrätt, bjuder vi även på recept på supersmarriga choklad cookies och världens godaste chokladssås.

glass med kex, choklad och smarrig chokladsåsEnkel Glass med Choklad & Crunch

Ingredienser ( 2-4 portioner)

5 dl vaniljglass med chokladkex

4 st chocolate chip cookies

1 dl chokladsås

Gör så här:

Skär upp glasspaketet i åtta lika stora rektanglar ( använd linjalen på glasspaketet, eller dela först hela paketet på mitten, sedan delar du halvorna på mitten och sedan även fjärdedelarna )

Lägg upp glassbitarna på en desserttallrik.

Smula över en chocolate chip cookie.

Ringla över chokladsås efter tycke och smak.

Njut.

 

Annas Chocolate chip cookies (ca 15 st)

100 gmörk choklad

1 krm vaniljpulver

3 msk kallt kaffe

2,5 dlvetemjöl

0,5 dlkakao

1 tsk bakpulver

50 gsmör

2,5 dl råsocker

2 normalstora ägg

En nypa flingsalt

1 dl grovhackad choklad

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad eller i mikron. Smält även smöret.

Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljpulver och salt i en skål.

Vispa ihop ägg, smält smör, råsocker och kaffe i en annan skål. Rör i den smälta chokladen.

Rör sedan ner mjölblandningen i smeten. Vispa ordentligt. Sist rör du försiktigt i den krossade chokladen.

Forma små bollar och lägg ut på en plåt täckt av bakplåtspapper. Lämna några centimeters mellanrum.

Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter.

Låt svalna.

 

glass med kex, choklad och smarrig chokladsåsCamillas smarriga Chokladsås

1,5 dl grädde

1 dl socker

4 msk kakao

1 msk smör

1 tsk vaniljsocker

 

Gör så här:

Blanda alla ingredienser utom smöret i en kastrull.  Koka upp under omröring.

Låt koka i omkring fem minuter till såsen tjocknar. Tillsätt smöret. Rör om.

Går bra att servera både varm och kall.

Tags: , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass.

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter