Ny typ av yoghurtglass lanseras

Den internationella yoghurttillverkaren Danone lanserar nu en ny typ av yoghurtglass, Yolado,  som marknadsförs som både hälsosam och energisnål. Än så länge säljs produkten bara i Spanien.

Tillverkaren själv kallar produkten en helt ny kategori yohgurt. Finessen är att yoghurtglassen står i den vanliga kyldisken tillsammans med de vanliga yoghurtarna. När du kommer hem stoppar du in yoghurten i frysen och voila – du har en yoghurtglass.

yolado yoghurtglass från DanoneDet här har kan man ju göra även med vanlig yoghurt, men då med resultatet att man får ett väldigt isigt resultat som inte smakar så jättegott.

Men med Yolado får man inte den upplevelsen, utan här blir konsistensen mer lik vanlig glass. I alla fall enligt producenten Danone.

Enligt uppgift från dairyreporter.com har företaget lagt ner omkring 10 miljoner euro och två års utvecklingsarbete för att få fram Yolado.

Spanjorerna är det folk som äter mest yoghurt per capita, därför är det just i Spanien som Danone valt att introdusera sin nyhet.

Den säljs både i små portionsförpackningar och större hushållsförpackningar och finns i fem olika smaksättningar: jordgubb, citron, vanilj, blandade bär och stratcciatella.

Produkten marknadsförs som ett hälsosammare alternativ till glass och innehåller mindre än 100 kalorier per dl.

Ännu finns inga planer på att lansera produkten i Sverige. Men passa på att prova om du ska till Spanien på semester.

Tags: , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass.

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter