Mormor Magda leder glasskampen på Piren

Mormor Magda skapar köer på PirenKöerna ringlar sig långa utanför Mormor Magdas lilla sjöbod på Piren i Jönköping. På andra sidan står GB-kiosken öde.

Glassriket svängde idag förbi Mormor Magdas nyöppnade glassbod på Piren i Jönköping. Klockan var strax efter lunch och kön lång av glassugna lunchare.

I boden stod Angela själv och skopade kulor av glass tillverkad i Slöinge och Taberg. På andra sidan det lilla hamntorget finns en nymålad GB-kiosk som saluför glass från Flen och hela världen.

Där var det tomt.

PirenMan kan lugnt säga att Magda har ett försprång i Pirens glasskamp. Kanske den andra boden också får ta in närproducerat för att ha en chans. Det vore ju roligt för Jönköpingsborna. Måste dock tillägga att Glassriket gillar GB:s kulor väldigt mycket – trots alla eventuella tillsatser.

Men om man får välja mellan något udda, och något som finns nästan överallt så blir valet ganska enkelt.

En trekulors Magdabägare inhandlades i smakerna dubbelchoklad, läckra lakrits och saltkaramell. I efterhand bannade jag mig själv för att jag var så korkat orutinerad att jag valde två salta glassar, och placerade dem på en som är söt. Det blev för mycket av det goda.

Lakritsglassen var jättegod – lite salt och lagom mycket lakritsrot. Saltakaramellglassen var lite för salt för min smak, men det var kanske mest för att jag blivit törstig av lakritsen och mer var sugen på något sött och friskt.

Dubbelchokladen var en höjdare. Som vanligt. Krämig och god med bitar av mörk choklad som långsamt smälte på tungan. Om man ska vara petig hade jag gärna haft ännu starkare kakaosmak.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter