Basrecept på godaste yoghurtglassen

godaste yoghurtglassen receptAtt kalla yoghurtglass nyttig är att ljuga för sig själv. Men fantastiskt god, det är den. Här kommer receptet till Glassrikets favorit yoghurtglass.

Jag gillar att göra enkla basrecept med lätt smak av vanilj, och sedan förädla  glassen genom att röra ner olika smaskigheter.

Till yoghurtglass är godismüslit Start en favorit. Och krossade pistagenötter är inte heller så dumt.

Till den här omgången passade jag på att sluta fred med maskrosorna i vår gräsmatta. De är ju faktiskt väldigt vackra! Och ätbara dessutom. Bara att smaska på!

Jag hade faktiskt kvar lite blomblad från maskrosen när jag åt upp glassen efter fotograferingen. Överraskande passande. Men blomman plockade jag i ärlighetens namn bort….

Använder du som vi OBH-nordicas lilla glassmaskin i retrostil så räcker receptet nedan till tre skålar.

Glassrikets Yoghurtglass ( ca 4 portioner)

3 dl grädde
3 dl vaniljyoghurt
6 äggulor
1,5 dl strösocker
0,5 vaniljstång (eller 0,5 tsk vaniljpulver)
1 gelatinblad

Gör så här:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna med en lagom vass kniv. Blanda sedan alla ingredienser, utom gelatinet, i en tjockbottnad kastrull.
Värm på medelhög värme upp till 70 grader, hela tiden under omrörning.
Det går säkert att köra på max, men eftersom jag varken har induktion eller gas så tar jag det säkra före det osäkra och värmer långsamt upp min glassmet.
Dra av kastrullen från plattan när rätta temperaturen är nådd. Krama ur gelatinet och rör ner det i glassmeten. Häll sedan upp allt i en bunke, täck över och ställ in i kylen i ett dygn.
Kör sedan smeten i glassmaskin, och följ glassmaskinens instruktioner. Själv körde jag smeten i 12 minuter i OBH-maskinen.

 

Tags: , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter