Små glassnyheter från stora världen

Rachel Sprinkle-Strong

Rachel Sprinkle-Strong, Popcyle Creamery

I Finland delar politikerna ut sosseglass, i USA får man punga ut 270 000 kronor för en 40-årig glassbil och i samma land börjar en kvinna sälja popcicles på sin popcycle.

Till hösten nalkas kommunalval i Finland. Kampanjen är redan igång och under veckan har socialdemokraterna i finska Raseborg delat ut gratis sosseglass för få ett snack med presumtiva väljare.

Dyr gammal glassbilI USA har en välmående nostalgiker betalat närmare 38 000 dollar (ca 270 000 kronor) för en glassbil av märket Ford, byggd 1969. Det var sista året glassbilen var i produktion. Året efter började man istället med vad som i USA ses som mer traditionella glassbilar där försäljaren kan stå inuti och sälja genom ett sidofönster.

popcycle creameryAtt USA är världens största glassälskarnation märks framförallt genom alla producenter och kedjor som finns där. En av alla små glassentreprenörer är Rachel Sprinkle-Strong som i dagarna lanserade sitt företag Popcycle creamery. Istället för att köra runt i en glassbil har Rachel ett stall knallfärgade cyklar med frysbox från vilka hon planerar att sälja egentillverkad glass i pop-up förpackningar. Kul idé, och bra företagsnamn! Hoppas att det kommer gå bra för henne.

Smakutbudet känns kreativt, vad sägs om Chamomile Chardonay, Cocoa Zinfandel och Roasted Strawberry Balsamic. Jag blev i alla fall sugen på att ställa mig och experimentera vid glassmaskinen.

Tags: , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter