Svalkande Rosésorbet

Rosesorbet, roseglassRosévin har blivit en älskad sommarfavorit för många. Att förädla den rosa drycken till en svalkande vinsorbet är något Glassriket varmt kan rekommendera.

Vi hade en skvätt rosévin kvar från en middagsbjudning i helgen. Istället för att dekadent smutta i mig den mitt i arbetsveckan så bestämde jag mig för att testa göra rosésorbet. Det visade sig vara ett mycket lyckat experiment.

Inte bara blev sorbeten vackert ljusrosa, den fick också en frisk, somrig och lite spritig smak som kändes mycket läcker och deliciös.

Eftersom vinet inte kokas är det här inget att bjuda barnen på… Det går så klart att byta ut rosévinet mot vitt, om man föredrar det. Hur det blir med rött har jag ännu inte testat…

Rosésorbet ( 2 portioner)
1 gelatinblad
1 dl sockerlag
2,5 dl rosévin
1 tsk äggvita

Blötlägg gelatinet i ca 10 minuter. Värm sockerlagen,  ta upp och krama ur gelatinet. Lägg det i den varma sockerlagen, rör om tills det har löst upp sig.
Ta av blandningen från plattan. Häll i vinet och häll över allt i en skål eller bunke som placeras i kylen i några timmar, eller över natten.
Kör sedan allt i glassmaskin. Först mot slutet, när massan börjar bli fast, tillsätter du äggvitan.
Servera gärna i höga glass.

Tags: , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter