Basilikaglass smakar lika gott som den doftar

basilikaglass

Glassriket gillar glasriket

Att blanda grönsaker och örter i desserten är en trend som verkar hålla i sig. Förmodligen för att det är så fantastiskt gott att bryta av alla invanda smaker med något oväntat och nytt, som basilikaglass till jordgubbarna.

Basilikaglassen är glassen som gifter sig väl med nästan alla frukter och bär, och som uppskattas av både barn och vuxna. Vår treårige son ville inte sluta äta…

Receptet är en variant på det som finns på veganglasssidan glassmotglass. I Originalreceptet ska det vara 2 dl socker, men jag har dragit ner lite på det eftersom jag tyckte att glassen blev lite för söt.

Basilikaglass ( ca 6 port)
2 dl mjölk
1,5 dl socker
4 dl grädde
en nypa salt
1,5 kruka basilika

Plocka blad och finaste delarna av stammarna på basilikan. Skölj väl. Värm socker och mjölk tills sockret har löst upp sig.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner övriga ingredienser. Mixa slätt med mixerstav. Ställ blandningen i kylskåp några timmar eller över natten.
Kör i glassmaskin.
Servera gärna till färsk jordgubbsallad.

Tags: , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter