Världens dyraste glass lockar upplevelseknarkare

Efter god research har Three Twins satt prislappen på 3333 dollar för sin exklusiva banana split. Men dyrast är glaciärglassen från Kilimanjaro.

– Jag satte den inte på menyn för att skämta, utan för att gästerna skulle ha något kul att läsa medan de stod i kö, säger Neal Gottlieb, grundare av Three Twins Ice Cream som genom det gett sig in i kampen om titeln världens dyraste glass, till tidningen San Francisco Chronicle.

Three Twins dyraste glass är en banana split som serveras med sirap gjord på tre exklusiva desservin, ett portvin från 60-talet, en Chateau d’Yquem och en tysk Trockenbeerenauslese.

Att prislappen hamnade på just 3333 dollar, förklarar Neal Gottlieb med att han gillar siffran tre, bland annat för att han fyller år den tredje, och för att Babe Ruth hade det numret på tröjan när han spelade för NY Yankees.

Han har googlat noggrant för att vara säker på att just Three Twins glass är den dyraste i världen, även det officiella världsrekordet fortfarande innehas av Serendipity 3.

Neal Gottlieb

Neal Gottlieb

Ännu har ingen köpt någon Banana split. Noel Gottlieb är lite osäker på om någon kommer säljas över huvud taget. Men om det skulle dyka upp en kund som beställer glassen är Gottlieb ganska säker på vem den personen är.

– Om någon köpte glassen, skulle det vara en absurd person, säger han och målar upp en bild av en nyrik man som är verksam inom teknikindustrin eller kapitalförvaltning.

– Han skulle förmodligen köpa den för att dela med en grupp andra. Det skulle vara en person som vill uppleva livet till max, och som redan ätit världens dyraste hamburgare och världens dyraste pizza och druckit världens dyraste daiquiri.  Det är som knark för den här personen – han fortsätter bara sukta efter världens dyraste vadsomhelst.

När det gäller världens dyraste glassar, tårtor, drinkar och så vidare är det ofta inte själva produkten som kostar skjortan, utan all dekor gjord av guld, diamanter och platina.

För att få till världens dyraste glass sundae har Three Twinsgrundaren fått vara extra kreativ. Den färdiga produkten är en glass som Noel Gottlieb personligen handtillverkar av glaciäris på toppen av Kilimanjaro. Kunden får äta hur mycket glass hen vill.

Prislappen ligger på 60 000 dollar för en, 85 000 för två. Resa och boende på femstjärnig hotell samt personlig guide ingår i priset, liksom en femsiffrig donation till en afrikansk miljöorganisation. Man får också en ekologisk t-shirt.

Glassriket kan bara ännu en gång konstatera att erbjudanden om världens dyraste glass är ett bra sätt att bli en snackis världen över.

Tags: , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter