Dyraste glasspinnen – anspråkslös 24-karatare

världens dyraste isglassGlassriket har tidigare berättat om världens dyraste glassar, men helt glömt bort kategorin isglass. Där innehas titeln av en liten pinnglass gjord på exklusiv tequila och 24 karats guld. Pris? 1000 dollar.

Glassen säljs på det mexikanska lyxhotellet Marquis Los Cabos i Mexico och har tagits fram för att marknadsföra hotellet, och exklusiva Tequilas Premium Clase Azul Ultra, ett märke som har sitt huvudkontor i närheten av resorten och som kostar kring 1500 dollar flaskan.

världens dyraste isglassSer man den lilla pinnglassen är det svårt att förstå varför just den kostar ett tusen dollar. Det är ju en vanlig glasspinne à la fryst saft, men med lite skräp i. Spontant känns det som att en sådan lyxpinne åtminstone skulle serveras med en pinne av silver, platina eller guld. Men nej, den är i grön plats.

Men prislappen är satt efter huvudingredienserna Tequilas Premium Clase Azul Ultra och 24 karats guld. Glassen serveras vid poolen tillsammans med några chokladpengar inslagna i oäkta guldpapper. Enligt hotellets pr-person Megan Sterritt innehåller glassen socker, fastän salt kanske är det första man tänker på att den skall innehålla.

– Som budgetalternativ finns ren Clase Azul Ultra för 500 dollar per shot, säger Megan Sterritt.

Går ju inte att komma ifrån att det ser ganska härligt ut på lyxresorten…

världens dyraste hamburgareNär vi ändå pratar prisrekord igen så noterar Glassriket att Serendipity 3, som ju blivit slagna i priskriget kring världens dyraste glass, tycks ha bytt inriktning från glass till kött. För någon vecka sedan lanserade man världens dyraste hamburgare ” Le burger Extravagant”.

Burgaren kostar 295 dollar och är gjord på japansk Wagyubiff ,serverad med smör på tio olika örter och vit tryffel, saltad med ett exklusivt rökt havssalt, toppad med brittisk cheddar ost från James Motgomery, svart tryffel och stekta vaktel ägg. Hamburgerbrödet är har guldströssel, och på toppen av skapelsen finns så klart utöver blini och creme fraiche  en klick Kaluga kaviar.

Det funkar ju uppenbarligen PR-mässigt…men börjar det inte bli lite tröttsamt med alla dessa prisrekord?

Tags: , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter