Lyxiga glassdrömmar i Paris

 

glassar i parisDet är inte bara modet och maten som är fantastiskt i Paris. Även glassen overkligt vacker och makalöst glamorös. Förmodligen smakar den helt gudomligt.
Visst, stora ord. Men det är Parisglassarna värda. Med kärlek, finess och stor hantverksskicklighet tillverkar Paris konditorer vad som måste vara världens vackraste och mest raffinerade glassar. Alla amerikanska dyrgripar inlindade i guld och årgångssirap står chanslösa när de jämförs med macaronsandwichar från Pierre Hermé och marängsorbeter från Dalloyau.

Glassarna i Paris utstrålar elegans, oavsett om de serveras i våffla, bägare eller på fat. Portionerna är små och glassarna ser ut som smycken.

glassros

Amorinoros

Hos Amorino serveras glassarna inte som kulor utan formade som sköra rosenblad. Hos superkonditorn Pierre Hermé kostar en Sandwich 6,20 euro. Men då är den handgjord, glassen av högsta kvalitet och ligger mellan två härliga macaronkakor.

Mest spektakulära glassen i Paris måste Dalloyays Les Sensationelles vara, oemotståndlig sorbet med smaker som hallon, viol, aprikos och jasmin som serveras i små sköra maränger, formade som små getingbon, smaksatta med blomessenser. Priset ligger på elva euro för en låda med tre…Gillar man rocherchoklad går det att få i glassform hos La Mère de Famille.

Spana in Le Figaros glassguide för Paris, och dröm dig bort till glasshimlen.

Tags: , , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter