Vinbärssorbet på röda bär

 

vinbärssorbet sorbet på röda vinbärDags att tömma frysen på vinbär för att ge plats åt årets skörd. Vinbärssorbet är något jag gärna provar på igen. Frisk och god med en alldeles fantastiskt vacker färg!

Jag gjorde sorbeten på mixade halvfrusna vinbär som sockrats ganska rikligt vid infrysningen. Använder du osockrade kanske du vill öka på mängden socker i receptet .

Nästa gång skall jag nog ta och sila bärmixen innan jag blandar med sockerlagen, blev lite för mycket kärnor i glassen tyckte jag. Men det tyckte inte min sjuåriga dotter. Hon säger att hon tycker att den är helt perfekt .

Till det här receptet behövs en sockerlag. Börjar med den, och kör vidare med sorbeten sen.

Sockerlag till sorbet
2,5 dl vatten
4 dl socker
drygt 0,5 dl vit sirap

Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka under omrörning till sockret har löst upp sig. Ta bort från plattan när vätskan är helt klar.

Vinbärssorbet (2port)

1 gelatinblad
1,5 dl sockerlag
2,5 dl vinbärspure (mixade frysta vinbär)

Blötlägg gelatinet i ca 10 minuter. Blanda alla ingredienser till sorbeten. Värm hälften av smeten och tillsätt det urkramade gelatinet. Rör tills det har löst upp sig och häll sedan i resten av smeten.

Låt blandningen stå i kylskåpet några timmar. Jag brukar låta den stå över natten. Kör sedan i glassmaskin.

Tags: , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter