Karibisk romrussinglass kryddad med kokos

Karibisk romrussinglass kryddad med kokosEtt snabbt och enkelt recept som du kan dra till när du vill ha något smaskigt som låter mer avancerat än vad det är.

Även om jag gärna tillverkar egen glass så händer det ganska ofta att jag köper färdig från butiken. Den kräver ju inte lika mycket planering. Till det här receptet har jag använt mig av just köpeglass, men det går ju naturligtvis att göra den på sin egen.

Jag hade tänkt göra en snabb romrussinglass genom att blanda vaniljglass med romdränkta russin. Nu hade vi bara vit rom hemma, så jag bestämde mig för att ge glassen en liten karibisk twist genom att tillföra rostad kokos. Blev faktiskt en riktigt trevlig liten dessert.

Eftersom detta blev en spontanglass hade jag inte tid att marinera russinen så länge. Jag lade dem i en burk och hällde på lite rom. Sen fick de stå medan jag rostade kokosen och frostade glaset.

Nästa gång skall jag prova lägga i lite mangotärningar och kanske också lite bananchips. Mums!

karibisk romglass med russinKaribisk romglass kryddad med kokos (1 port)

2 dl god vaniljglass
1 msk kokosflingor
1,5 msk russin
1-2 msk vit rom
(citronsaft och socker om du vill frosta glaset)

Lägg russinen i en kopp eller skål, häll på rom. Frosta glaset genom att gnida in kanterna med citronsaft och sedan doppa glaskanten i strösocker som förslagsvis ligger på en djup tallrik.

Rosta kokosflingorna i en stekpanna. Häll i romrussinblandningen i botten av ett martiniglas, men spar några russin som du kan dekorera toppen med.

Lägg på en skopa vaniljglass. Häll  på lite rom, om du vill. Strö över lite rostad kokos. Lägg på en glasskula till och upprepa proceduren.

Tags: , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter