Somriga milkshakes även för svala dagar

chokladmilkshakeKrämiga milkshakes med smak av frukt, vanilj och choklad, och som är så fulla av glass att det krävs viss ansträngning för att man skall kunna dricka dem med sugrör. Det är sommar det!

HallonmilkshakeDet känns alltid lite lyxigt att dricka milkshakes tycker jag. Tror att det hör ihop med barndomsminnen. Då var det verkligen fest när man fick gå på McDonalds och byta ut läsken mot en liten milkshake.

Nu för tiden är jag inte lika stort fan av donken-shakes. Däremot tycker jag att de lyxvarianter som serveras på Max är ruskigt goda. Har provat igenom årets varianter med smak av jordgubb, choklad, mintchoklad och blåbär. Omöjligt att säga vilken som är godast – de får alla femmor i betyg, så goda är de!

Men, man behöver ju inte åka till något snabbmatshak för att få tag på en god milkshake. Det är ju hur smidigt som helst att vispa ihop en hemma. Då kan man ju göra dem lite mindre också, och själv välja hur fet mjölk man vill använda sig av.

Bästa av allt – hur man än experimenterar blir det nästan alltid gott.

Hallonmilkshake
1 dl frysta hallon
1 tsk socker
2 dl mjölk
1 dl vaniljglass

Lägg alla ingredienser i en hög bunke, mixa med en stavmixer tills blandningen känns slät. Häll på mer mjölk för en lösare konsistens, och mer glass om du vill ha milkshaken mer trögflytande. Garnera gärna med lite grädde och strössel

mangomilkshakeMangomilkshake
1,5 dl mangosorbet eller 1,5 dl tärnad mango + 1 tsk socker
1 dl vaniljglass
2 dl mjölk

Om du använder fryst tärnad mango är det bra att låta den tina lite innan du börjar mixa. Lägg sedan alla ingredienser i en hög bunke, mixa med en stavmixer tills blandningen känns slät. Häll på mer mjölk för en lösare konsistens, och mer glass om du vill ha milkshaken mer trögflytande.

Chokladmilkshake
1 msk kakao
1 msk strösocker
1 dl vaniljglass
2 dl mjölk
1 tsk riven choklad

Rör ihop socker och kakao med lite mjölk i botten av en hög bunke. Häll sedan på resten av mjölken och rör om. Lägg i vaniljglassen och mixa med mixerstav. Garnera med grädde och/eller riven choklad.

Tags: , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter