Choklad + lakrits = sant

chokladglass med lakritsPå min treårige sons begäran blandade jag in lite klippt sötlakrits i mjölkchokladglassen. Blev riktigt gott tyckte både han och jag.

På senare tid har båda mina barn fått dille på lakrits. Vet inte vad det var som triggade suget, men nu vill de ha djungelvrål och hallonlakritsskallar varje lördag.

I glasskiosken har de också valt hallon/saltlakritsglass. Men den har inte varit någon större hit – vid varje tillfälle har den överlämnats till mig, vilket inte jag haft något emot.

Har lärt mig att det alltid blir rester över när barnen köper glass, därför har jag slutat köpa till mig själv. Jag får ju en ganska stor glassdos när jag leker med glassmaskinen, så när det kommer till köpeglass räcker det bra med halvsmälta leftovers…

chokladglass med lakritsAdrians chokladlakritskula

1 dl chokladglass
1 käck

Låt glassen stå och mjukna en stund. Under tiden skär du Käcken i långa smala bitar. Hacka upp några av längderna så att bitarna blir ca 3-4 mm. När glassen är tillräckligt mjuk blandar du in lakritsbitarna i glassen. Har du tålamod ställer du in glassen i frysen i en halvtimme. Dekorera tallriken med lakritsremsorna, lägg på glasskulan och mumsa i dig. Den mjuka lakritsen blir krispigt hård i kontakt med den kalla glassen.

Tags: , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter