Glasstest Secret sensations

Glasstest av Secret sensationsHäromdagen var jag på pressträff hos Häagen-Dazs och fick där smaka på deras nyheter Secret Sensations i smakerna chokladfondant och Crème Brûlée.  Måste erkänna att de faktiskt lyckats få dem att smaka lite som de franska klassikerna, fast i glassform.

Personligen har jag aldrig varit någon större anhängare av bränt socker och crème brûlée, inte bara för att det sistnämnda är så knepigt att skriva på ett tangentbord utan för att jag inte riktigt gillar sockrets beska smak.

Men den som gillar crème brûlée kommer nog fatta tycke även för secret sensations. Tillverkaren har verkligen lyckats få fram en smak som ligger i linje med originalet, och det är verkligen ett mysterium hur de lyckats skapa den lilla kärnan av flytande sås mitt i den kalla glassen utan att för den delen rucka på policyn att inte blanda i annat än skafferivänliga råvaror – dvs undvika skumma tillsatser.

Min personliga favorit av de två blev föga överaskande chokladfondanten. Choklad är ju nästan alltid mitt förstahandsval. Som glass blev den ingen fullpoängare – men nära på.

Glassarna är små, bägarna rymmer en deciliter och de säljs i två-pack med riktpriset 37,90 kronor.

Glassriket testar Secret sensationsSecret  sensations  Chocolat Fondant

Utseende: Vid första anblick ser glassen hårdfrusen ut, även när den stått framme och fått tina i en kvart. Mellanbrun choklad, med en liten topp som avslöjar att det finns något med än bara chokladglass inuti.

Smak: En orgie i choklad. Sött, fylligt, och välbalanserat tills man kommer till kärnan. Då blir det nästan för mycket av det goda… Men bara nästan. Smakerna är perfekt avvägda och balanserar precis på rätt sida av gränsen.

Konsistens: Len chokladglass med små mjuka browniebitar. Att kärnan i mitten innehåller flytande chokladsås blir en wow-upplevelse.

Kommentar: Bägaren är som sagt väldigt liten, rymmer inte ens ett hekto glass. Men glassen är mäktig så egentligen är det nog en lagom storlek. Om man lyckas besinna sig och inte sveper i sig hela innehållet i ett nafs… för gör man det känns burkens storlek väldigt otillfredsställande.

Kommer äta igen? Inte omöjligt

Betyg: 4/5

Glassriket testar Secret sensationsSecret  sensations  Crème Brûlée

Utseende: Ljusgul glass  med bitar av gyllene karamellkrisp

Smak: Glassen har en mjuk karamellsmak som förhöjs och bryts av genom beskheten i de små bitarna av krispigt bränt socker som rörts ner i bägaren. Kärnan av Crème Brûlée-sås är intensivt söt och påminner om smaken på originalefterrätten.

Konsistens: Krämig glass, krispiga bitar, och så rinnig sås på det. En perfekt kombination som bjuder på hela paletten.

Kommentar: Om jag vore en Crème Brûlée-fantast skulle jag inte kunna ge annat än en fempoängare till den här glassdesserten. Gillar verkligen konsistensen. Smaken av bränt socker är inte min favorit, och det är därför betyget dragits ner lite.

Kommer äta igen? Förmodligen inte

Betyg: 3/5

Tags: , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter