Glassriket testar Carte d’Or Rund Oreo

Under en paus i stugrenoveringen passade jag på att testa Carte d’Or Rund Oreo som legat orörd i frysen allt för länge. Helt okej glass, godast är kakbitarna.

Glasstest av GB:s Carte d’Or Rund OreoMest frapperande med denna är att glassen, som enligt innehållsdeklarationen mest är gjord på skummjölk, glukos-fruktossirap och vatten ändå kan smaka acceptabelt.

Just den här glassen är annars ett av de tydligaste exemplen på att det går att göra godare glass själv.

Köp ett paket Oreo-liknande kakor, krossa dem och blanda i en sats tempererad vaniljglass, antingen av kvalitetsmärke, eller som du gjort själv, och vips så har du ett godare alternativ.

Glasstest av GB:s Carte d’Or Rund OreoTest: Carte d’Or Rund Oreo

Utseende: Ljusgrå glass med svarta kakbitar och svarta prickar

Smak: själva glassen smakar mest sött, den stora behållningen är kakbitarna som är jättegoda. Den vita fyllningen från kakorna förhöjer fylligheten och vaniljsmaken.

Konsisten: lös glass, perfekt avvägning mellan kakbitar och glass. Kakorna är lagom mjuka

Kommentar: Lättskopad direkt från frysen tyder på att det är en del luft invispad, men alla kakbitar som finns i glassen har nog också en del att göra med det.

Själva vaniljglassen, vars huvudingredienser, om man bortser från oreokakorna, är skummjölk, glukos-fruktossirap och vatten, är ganska intetsägande. Det är kakorna som är den stora behållningen i denna Carte d’Or som genom dem kvalar in som helt okej glass som dock säljs till överpris.

Kommer köpa igen?  Nja…

Betyg: 3/5

Ingredienser: Skummjölk, glukos-fruktossirap, chokladkex [socker, vetemjöl, vegetabiliskt fett, fettreducerat kakaopulver, glukos-fruktossirap, bakpulver (natriumbikarbonat, ammoniumbikarbonat), vasslepulver, kakaomassa, salt, emulgeringsmedel (sojalecitin), arom, vatten], vatten, vegetabiliskt fett, socker, vasslepulver, glukossirap, stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl, fruktkärnmjöl, karragenan), emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror), arom

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter