Jordgubbsglass utan glassmaskin

jordgubbsglass utan glassmaskinKanske är jag tjatig med alla jordgubbsrecept jag just nu strösslar Glassriket med. Men det är ju fortfarande högsäsong, och de röda gubbarna ger i alla fall sommarkänsla, något som vädret inte riktigt lyckas med. Detta recept är snabbt och superenkelt.

Just nu befinner jag mig söderut, vid sjön Bolmen rättare sagt. Platsen är härligt på alla sätt. Men den har en nackdel. Det är i stort sett omöjligt att kommunicera med resten av världen.

Internetuppkoppling har vi ingen. Får dela ut nätverk via mobilen. Men det fungerar inte från fastigheten, istället måste man bege sig ner till småbåtshamnen för att komma upp i en acceptabel hastighet.

Streamad radio eller Youtubesurf är bara att glömma. Det är knappt man får upp bildfiler på 50 Kb.

Mobiltelefonerna saknar nästan helt täckning. Överallt ser man folk springa omkring med sina mobiler högt upp i luften, i hopp om att de på så vis ska lyckas fånga upp någon signal som gör att de kanske ska lyckas säga några meningar innan samtalet bryts.

Eftersom vi håller på att renovera för fullt står glassmaskinen ouppackad. Istället har jag provat ett recept som jag hittade i juninumret av Salt & Peppar, Hemköps kundtidning.

Där blandande de i flagad mandel, kakor och minimarshmallows.

Själv hade jag inget sådant att tillgå, men den blev god ändå. Fast ärligt talat, ska man göra riktigt god jordgubbsglass hemma så ska man göra den i glassmaskin och med ett mer avancerat recept…

Med tanke på hur enkel denna var att göra får den ändå klart godkänt, och då har jag ju inte ens gjort den ordentligt med alla godsaker i. Kom bara ihåg att ta fram den en stund innan servering, ifall du glömt den i frysen lite för länge. Annars blir den väldigt hård, som du kanske kan se på bilden…

Amerikansk jordgubbsglass (6-8 port)
250 g jordgubbar
1 dl + 1,5 dl vispgrädde
0,5 dl råsocker
3 mördegskex ( typ Brago)
40 g minimarshmallows
25 g flagad mandel
Glassrån

Rensa jordgubbarna och mixa hälften av dem med råsocker och en deciliter grädde.

Vispa den andra delen av grädden. Vänd sedan försiktigt ner jordgubbsmeten i vispgrädden, använd en slickepott.

Hacka kakor och resten av jordgubbarna. Blanda ner i smeten tillsammans med marshmallows och grädde.

Häll i fryståligt kärl och låt stå i minst fem timmar. Kom ihåg att röra om tre gånger under infrysningstiden, annars blir glassen isig. Servera i rån.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter