Nya Rekordglassen på tusen kilo


I lördags visade toppkocken Heston Blumenthal upp sitt hemliga glassprojekt för invånarna i brittiska Gloucester. En över fyra meter hög, och ett ton tung vaniljglass i strut, med tillhörande jättechokladflake.

Glassriket har tidigare rapporterat om stjänrkocken Heston Blumenthal, känd i glasskretsar för sin bacon & egg-glass som han serverade på sin trestjärniga gourmetrestaurang The Fat Duck, och hans kommande rekordförsök.

Då fick vi uppfattningen att glassen skulle produceras tillsammans med Gloucesterborna. Det visade sig vara fel. I stället har en grupp glassexperter vid Walls glassfabrik i Gloucester i hemlighet arbetat med glassen i över en månad, eftersom det tog så lång tid för glassen att frysa. Till formen är den en jättekopia av Walls populära Flake 99-glass.

När det i lördags, 30 juni, var dags att visa upp glassen anlände Heston Blumenthal i en gammaldags glassbil.

– Det existerande världsrekordet ligger på två och en halv meter, vi ville krossa det, sade han till Daily Mail.

Glassbilsentrén gjorde han av nostalgiska skäl, eftersom det var den typ av glassbil som fanns när Heston Blumenthal själv växte upp.

– Jag skulle berätta för alla barnen att om deras föräldrar säger att glassbilens melodi betyder att det är slut på glass, så är det inte sant.

Glassen donerades av brittiska motsvarigheten till Sveriges GB, Walls, och jippot filmades för Hestons senaste tv-show för brittiska Channel Four; ”Hestons Big Idea”. Oklart om den kommer att sändas i svensk tv.

I klippet ovan ser ni hur själva glassen monterades på struten med hjälp av en lyftkran.

Se bilder på glassen på Daily Mails nätupplaga.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter