Ökad försäljning av laktosfri glass

Sedan årsskiftet har Sia’s försäljning av laktosfri glass ökat med 72 procent. Den Laktos- och glutenfria struten är dessutom slut på lagret, skriver glassmejeriet i ett pressmeddelande.

laktosfri strut putteÖver en miljon svenskar är laktosintoleranta. Men det är först på senare år som glasstillverkarna på riktigt fått upp ögonen för målgruppen.

Störst sortiment laktosfri glass har Åhus glass, som även erbjuder superpremium glass i laktosfri tappning.

Hösten 2010 introducerade Sia glass ett antal  laktosfria gräddglassar, och 2011 kom den gluten- och laktosfria struten Putte.

Sedan introduktionen har försäljningskurvan pekat rakt upp. I år har Sias försäljning under första halvåret ökat med 72 procent, jämfört med samma period förra året.

I år lanserades Putte i flerpack, med sex strutar, och den har sålt dubbelt så bra som Sia räknat med, och nu är den slut på lagret.

– Det finns en hel del laktosintoleranta barn och vuxna i Sverige, och det var länge en dröm att kunna erbjuda dem chansen att njuta av äkta svensk gräddglass på glassmejeriet i Slöinge. Vi ville göra en laktosfri gräddglass som blev lika god som den vanliga, och att den säljer så bra är ett kvitto på att vi lyckades, och har inneburit att sortimentet kan växa, säger Rolf Frid, vd för Sia glass

Tags: , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter