Engelholms glass på skånska sjukhus

Skånska barn som av någon anledning hamnat på akuten kommer framöver att serveras glass från Engelholms glass. Det står klart efter att region Skåne är klara med sina upphandlingar, uppger hd.se.

– Det är glädjande. Det känns bra i detta vädret, säger företagets vd Calle Gudmundsson till Helsingborgs Dagblad.

Tidningen berättar att Engelholmsglass tidigare levererat glass till sjukhusen Ängelholm, Helsingborg och Hässleholm. Omsättningen har då legat på runt 200 000, en siffra man nu hoppas mer än fördubblas.

Intressant att läsa om att det varit en upphandling, och att något annat företag än GB vunnit. För mig har sjukhusglassen nummer ett alltid varit Piggelin. Den fick jag själv när jag som barn låg inlagd för blindtarmsinflammation och den har mina barn fått när vi av olika anledningar tvingats uppsöka akuten.

Tidigare i år var jag i kontakt med GB för att förhöra mig lite om hur det kommer sig att just Piggelin är den glass som serveras på sjukhus och vårdcentraler runtom i landet. Jag frågade till och med specifikt om det varit upphandlingar.

Fick svaret att det inte varit några sådana, och att förklaringen nog låg i att Piggelin är billig, laktosfri och omtyckt av många. Misstänker att jag kanske bara frågade fel person.

Påminnner mig om att jag nog måste ta kontakt med SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, för att förhöra mig mer om hur det fungerar när sjukhusglassen väljs ut.

Tags: , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter