Glassriket testar SIA-glassarna Hilda, nötcrèmestrut, hallon-saltlakritsstrut och knäckstrut

glasstest sia glass hallon saltlakrits, hilda, nöt creme, knäckHallon-saltlakrits är bäst, Hilda smakar gott, och Knäck är nästan lika bra som dajmstrut. Det blev inga bottenbetyg alls när Glassriket testade glass från SIA.

Just nu befinner jag mig på gränsen till Hallands län, och här ser man Sia-ängeln minst lika ofta som Gb-clownen.

Lika som bär

Lika som bär

En kul parantes är att min egen lille ängel är precis lika guldlockig som Sia:s. Något som tyska turister på Bolmsö camping tydligt poängterade genom att peka och fotografera när min son råkade ställa sig vid Sia-skylten.

Efter en stunds beslutsångest framför frysdisken kom vi ut med tre strutar och en pinnglass. Pinnen har namnet Hilda, är täckt med strössel och är en klockren barnfavorit. 

Nötcrèmestruten inhandlades därför att den är ny. Knäckglassen för att jämföra med dajmstruten, och Hallon-saltlakritsstruten eftersom den är rosa.

Ingen av glassarna såg i verkligheten ut som på reklambilderna. Men det hade vi inte förväntat oss heller.  De var närmare avbildningarna än GB:s.
Alla var goda och levde upp till förväntningarna. De små gubbarna på Hilda och Saltlakritsstruten uppskattades av den del av testpanelen de var riktade till.

glasstest siaglass hilda glass med strösselHilda

Utseende & Smak: Fin glass med färgglatt strössel som är jämt fördelat över hela struten. Ljusrosa jordgubbsmak som smakar precis lagom sött. Strösslet knastrar härligt när man tuggar. Vuxna testare tycker att glassen i kombination med allt strössel blir en aning för sött.

Kommentar: Jättegod glass, kommer att äta den många gånger. Om man inte äter fort blir den lite rinnig på slutet, och det finns ganska stor risk att man tappar delar av det yttre skalet med strössel.

Betyg: 4/5

Kommer köpa igen? Ja!

glasstest sia glass 2012 nötkrämglassNötcrèmestrut

Utseende & Smak: Ganska nätt glass, fin lite ojämn topp som är täckt av mjölkchoklad. Ljust nougatfärgad glass. För lite choklad/nötcrème i botten. God glass. Nötcrèmesmaken är godare än när man suger i sig kletet i godisform.

Yngste deltagaren, som är en nötcrémesälskare av rang, utsåg denna strut till favorit.

Kommentar: Lagom stor, lagom mycket smak, men i all sin lagomhet ganska intetsägande.

Betyg: 3/5

Kommer köpa igen: Nästa gång, säger en fjärdedel av testpanelen.

glasstest knäckstrutKnäckstrut

Utseende & Smak: Ser väldigt mycket ut som en dajmstrut, men mycket finare i formen. Kanske är den lite större? Funderar testpanelen. Själva vaniljglassen är godare än GB-variantens, men GB:s har godare choklad och godare chokladbitar.

Kommentar: God, lite för stor tyckte testets yngsta deltagare. Alldeles för lite choklad i botten vilket blev en besvikelse.

Betyg: 3/5

Kommer köpa igen. Ja, minst lika gärna som dajmstrut.

hallonsaltlakritsstrutHallon-Saltlakritsstrut

Utseende & Smak: Fin rosa glass med svart lakrit. Av den lilla figuren på förpackningen att döma är glassen riktad till barn. Hallonglassen är kanske barnsligt söt i sig, men i kombination med saltlakritsen blir slutresultatet nam-nam.

Kommentar: Även på denna strut är själva botten en besvikelse. Men det gör inget. Glassen är god ändå, gillades mycket av samtliga paneldeltagare. Nästa gång blir det flera ex av denna sort.

Betyg: 5/5

Kommer köpa igen? Absolut.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter