Framtidens glassar inte bara söta

Världen över har man under de senaste åren sett hur udda och oväntade smaker smugit sig in på glassmenyerna. Framförallt i gelatons hemland Italien är trenden tydlig.

– Vi går mot en framtid där gelato inte längre enbart ses som något sött och uppfriskande för sommaren, säger glassmästare Claudio Torce till australienska yahoo news.

Sedan han öppnade sin första gelateria i Rom 2003 har han blivit en mycket inflytelserik person inom gelatovärlden.

I hans glassbar finns smaker som gorgonzola, svamp och hummer med vodka. Själv menar han att det inte finns några begränsningar alls när det kommer till utvecklingen av nya smaker. Bara fantasin sätter gränserna.

I juli öppnade Claudio Torce sin åttonde glassbar i Rom. Där serveras glassen tillsammans med antipasti. Vad sägs om kryddig salami med päronsallad serverad tillsammans med gelato smaksatt med selleri, parmesanost och stark habanero chili.

Tags: , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter