Yollibox satsar på frozen yoghurt

Yollibox satsar på  frozen yoghurt I dag, 17 augusti, lanserar Stockholmsföretaget Yollibox fryst yoghurtglass på den svenska marknaden. Ett fräscht alternativ till traditionell glass, kallar de produkten.

Fryst yoghurt, eller frozen yoghurt som den oftast kallas, har länge varit populär i länder som USA och Spanien. När det amerikanska mejeriförbundet sammanfattar de senaste årens försäljningsstatistik visar den att frozen yoghurt är det segment som ökar mest på marknaden.

Själv har jag alltid varit förtjust i fryst yoghurt. Som innerstadsbo var jag stammis på frozen yoghurt-haket i Gallerian, och flera gånger i veckan brukade jag unna mig en ”fettfri” yoghurtbägare från 7Eleven. Sedan jag flyttade från Stockholm city har det varit lite svårare att få tag på fryst yoghurt.

Stockholmsbaserade Yollibox beskriver sin produkt som en frozen yoghurt i premiumsegmentet, tillverkad endast av naturliga ingredienser och med en yoghurthalt på över 70 procent. Man framhåller också att fetthalten är låg, och att den innehåller probiotika – goda yoghurtbakterier.

Till en början kommer Yollibox att finnas i smakerna naturell, mango och jordgubb. Jag känner mig redan sugen på att smaka alla tre.

yollibox frozen yoghurt sofie stenmark– Målet har hela tiden varit att skapa ett fräscht substitut till glass eller sorbet – utan smakkompromisser, säger Sofie Stenmark, marknadschef och medgrundare till Yollibox, i ett pressmeddelande.

Inspiration till Yollibox har hon och hennes medgrundare Victoria Carlsson fått från en resa till den amerikanska västkusten. Där har den frysta yoghurten länge varit ett  populärt alternativ för hälsomedvetna som vill unna sig något gott.

Under nio månader har utvecklingsarbetet pågått. Det amerikanska konceptet har anpassats efter den nordiska marknaden, därför är den frysta yoghurten  utan konstgjorda tillsatser och allt från yoghurt till smaksättare och socker är helt naturligt.

Än så länge sker själva produktionen i Storbritannien, hos ett familjeföretag som under många år ägnat sig åt tillverkning av frozen yoghurt.

Låter som ett onödigt logistikled, som man kan anta kommer ändras om Yollibox slår igenom på den svenska marknaden.

Till en början kommer Yollibox frozen yoghurt, som säljs i snyggt formgivna 600 ml-förpackningar, endast att finnas tillgänglig på Urban Deli på Nytorget, Södermalm. Om några veckor kommer den även att finnas i utvalda Ica-butiker runt om i centrala Stockholm.

– Vi inleder i liten skala runt om i innerstaden, men målet är självklart att börja sälja över hela landet så snart som möjligt, säger Sofie Stenmark.

Foto: Yollibox

Tags: , , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter