Läskiga bananglassen – snart i en frysbox nära dig

skalbara bananglassen – snart i en frysbox nära digGlassriket har tidigare skrivit om den skalbara bananglassen från Nestlé. Under sommaren har vi sett den på hjärtprydda glasskartor i Europa. Vi spår att glassen kommer till Sverige nästa år…

Inte för att vi kommer köpa den igen. Står fast vid att den var både läbbig och mindre god.  Glassen, som i Europa går under namnet Pirulo Jungly eller Pirulo Jelly Fruit, består av en tam vaniljglass som täckts med ett lager gul mandaringsmakande isgeléglass. Det finurliga, och läbbiga, med gelélagret är att det går att skala.

skalbara bananglassen – snart i en frysbox nära digNu kanske vi inte helst ska döma ut den stackars lilla glassen. Men när vi provsmakade den i Thailand ( där kallas den Eskimo monkey) så var den verkligen inte god. Ingen, inte ens barnen, ville äta upp den.  Kanske har smaken på Pirulo-varianten anpassats lite efter europeiska smaklökar…

Det vore konstigt om Jungly inte kom in i GB:s sortiment nästa år. Den finns ju till exempel i Finland. Glassen beskrivs som både lättsockrad och med låg fetthalt, ett hälsosamt alternativ för barnen. Den innehåller såklart surhetsreglerande ämnen, stabiliseringsmedel, emulgeringsmedel, färgämnen och eventuellt också spår av jordnötter, nötter och gluten. Undrar vad den får för namn i Sverige…

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter