Recept på frisk och god mangosorbet

glassrecept på frisk och fruktig mangosorbetFrisk, fräsch och väldigt väldigt god. Så kan man sammanfatta denna mangosorbet som kom till då jag fann lite fryst mango kvar i frysen.

Receptet ger ungefär två portioner. Har du en liten glassmaskin från OBH-nordica så är det här precis lagom för en skål.

Mangon går så klart att byta ut mot exempelvis hallon, jordgubb eller varför inte persika. Själv använde jag mig av fryst mango – du vet sådan man kan köpa i tärningar. Men färsk går naturligtvis jättebra det med.

Recept på sockerlagen jag använder mig av hittar du på den här sidan. Jag brukar nästan alltid ha en sats stående i kylskåpet. Om man använder sig av fryst frukt så går det väldigt snabbt att få ihop en sorbet – värm bara en del av sockerlagen i micron, lös upp gelatinet i det. Sen är det nästan bara att köra allt med elvisp. Men jag brukar stoppa ner blandingen i glassmaskinen, försäkerhetsskull.

Mangosorbet ( 2 portioner)
1 gelatinblad
1,5 dl sockerlag
2,5 dl mangopuré ( mosad/mixad mango)
1 tsk lime eller citronsaft

Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
Blanda övriga ingredienser i en bunke. Värm upp hälften av blandningen i en kastrull, lägg i det urkramade gelatinet. Rör om tills det löst upp sig. Sedan är det bara att blanda ihop allt i bunken igen. Låt blandingen stå och svalna i kylskåp några timmar innan du kör den i glassmaskin.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter