Krämig plommonglass med kirsch

Glassrecept Krämig plommonglass med kirschDen här äggfria plommonglassen bygger på ett recept av David Lebovitz och den var överaskande trevlig i både smak och färg.  Jag gjorde den på röda Viktoria-plommon.

I det här receptet häller man i en skvätt kirsch. Den ger inte bara smak, utan sätter också fryspunkten och gör att glassen blir lite mjukare och lenare.
Glassen skulle nog funka utmärkt till färska eller inlagda körsbär…

 Glassrecept Krämig plommonglass med kirschPlommonglass ( 4-6 port)
400 g plommon
0,75 dl vatten
1,75 dl socker
2 dl vispgrädde
0,5 msk kirsch

Dela och kärna plommonen. Lägg dem tillsammans med vatten i en kastrull och låt dem småkoka på medelvärme i ca 10 minuter.
Ta bort från plattan och rör i sockret tills allt löst upp sig. Låt svalna i rumstemperatur.
Mixa sedan i grädde och kirsch.
Låt glassmeten svalna i kylskåp, helst över natten så att den mognar ordentligt. Sedan fryser du den i glassmaskin efter tillverkarens instruktioner.
Har du ingen glassmaskin ställer du in smeten i frysen, och rör om ca en gång i kvarten i 3-4 timmars tid.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter