Carli glass & choklad – bästa glassen i Karlstad

Karlstads godaste glass på carli chokladMedan andra glasstillverkare har haft en mardrömssommar, har Anna Carli och hennes man Janerik upplevt en försäljningssuccé. Efterfrågan på deras italienska glass har varit så stor att köerna ringlat sig långa.

– Jag skulle inte säga att vi haft en fantastisk sommar trots det dåliga vädret, snarare tack vare, säger Anna Carli som tillsammans med sin man Janerik driver Carli glass & choklad och café  i centrala Karlstad.

När lågtrycken avlöst varandra, och solens strålar täckts av moln, då lockar stranden inte särskilt mycket, istället väljer man att göra annat – som att vara i stan och gå på café.

Sedan 2009 tillverkar och säljer Carli sin egna gelato. Glassen blev genast en succé och man kan nog utan att ljuga kalla den för populäraste glassen i Karlstad.

– Det är jätteroligt. När vi började sälja glassen var det kö långt ut på gatan, så var det även med chokladen.

Karlstads godaste glass på carli chokladKöerna har fortsatt att ringla, och kunderna blir bara fler och fler. Att det skulle vara italiensk glass som tillverkades, det var självklart för  både Anna och Janerik.

– Det var jag helt säker på med en gång, sägerAnna.

Dels för att hon tycker att den är godast, men också för att hon lägger stor vikt vid hur glassen ser ut och presenteras.

– Jag förstår inte riktigt dem som bara har en slät glass i byttor. Det ser så tråkigt ut, säger hon.

I Carlis glassdisk är glassen upplagd som maffiga fluffiga moln, och smyckad med choklad, frukter, bär och nötter. Precis som på en italiensk gelateria.

– Jag tycker att det är jätteviktigt med helheten, att det ska vara en upplevelse att se glassen och chokladen och allt annat vi serverar, säger Anna.

Vackert, gott och av högsta kvalitet, det har varit ledord för Anna Carli ända sedan hon satte igång sin chokladverksamhet för fem år sedan.

Innan dess arbetade hon om avdelningschef inom IT-branschen. Då bakade hon knappt, och var inte särskilt intresserad av choklad. En kväll i tv-soffan förändrade allt.

– Jag såg ett program om folk som förverkligade sina drömmar. En av dem startade en chokladfabrik, berättar Anna.

Carli glass & choklad – bästa glassen i KarlstadDär i det ögonblicket väcktes en längtan och en dröm, och chokladtillverkning blev en hobby. Efter det skedde en mängd lyckliga sammanträffanden, kanske var det ödet, eller bara slumpen, som gjorde att Anna två år senare hade sagt upp sig från chefs-jobbet och startat en egen chokladfabrik.

Glassen började tillverkas eftersom man behövde något att sälja på sommaren när efterfrågan på choklad går ner. Men man säljer glassen året runt.

Annas man Janerik är ansvarig glassmästare. Han håller också i populära glassprovningar där han berättar om glassens historia, samtidigt som deltagarna får prova sig igenom vaniljglass från olika glasstillverkare och med skiftande kvalitet.

– Sedan avslutas allt med en glassbuffé, berättar Anna.

Låter som en mycket trevlig tillställning och ett väldigt trevligt café, tycker Glassriket och skriver in Carli glass & choklad på ställen vi önskar besöka.

Text: Camilla Grönbladh
Foto: Carli Choklad

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter