Bokrecension – The Icecreamists, av Matt O´Connor

Icecreamist är sex, politik, trend, mode, glass och lust i en enda stor härlig blandning.Med slogans som agents of cool, och lick your addictions har The Icecreamists  grundare Matt O´Connor tagit britterna med storm. Receptboken bjuder på glassporr av högsta klass.  

Med sin absintkryddade Sex Pistol och bröstmjölksglassen Baby Googoo har den före detta PR-mannen Matt O´Connor lyckats bli hela Londons glassälskling.Icecreamists är sex, politik, trend, mode, glass och lust i en enda stor härlig blandning.

Den omåttligt coola glassbaren ligger i mitt i centrala London, i Convent Garden, och ditt vallfärdar nu folk för att få sig en glassupplevelse utöver det vanliga.

Utöver det vanliga måste man även kalla Icecreamists receptbok som landade i butikerna i slutet av maj i år. Snabbt som blixten beställde jag hem boken för att få frossa i härlig glassporr.

Icecreamist är sex, politik, trend, mode, glass och lust i en enda stor härlig blandning. Glassporr är faktiskt det bästa ordet att beskriva boken med. Språket är fullt av sexuella anspelningar och dubbeltydligheter. Allt är syndigt, sinnligt och på gränsen till kriminellt.

I inledningen berättar Matt om sin livslånga kärlek till glass och hur han gick från att vara en person som knappt såg skillnad på en brödrost och en glassmaskin, till att bli en glassguru av högsta rang. Han listar också tio budord som varje glassälskare bör följa.

The Icecreamists glassreceptPrecis som texterna är recepten kryddade med våld, sex och ordlekar med titlar som Jesus Christ Scooperstar, Espresso Yourself och The Vanilla Monologues.

Bilderna är så klart fantastiska och i receptsammahang en smula banbrytande. Här är inga  pasteller mot vit bakgrund, inga loppisfat mot slitna brädor.

Istället är det mörkt och lyxigt, som att stiga in i en sammetsklädd fransk boudoir.

Fotot , den snygga typografin och den lekfulla tonen är det som gör boken.

Recepten är goda och användbara, men beskrivningarna är lite väl pladdriga. Antar att det tillkommit en massa extra ord för att fylla sidorna på ett snyggt sett.

Glassen är som ett slags mellanting mellan gräddglass och gelato. Man använder ägg i alla recept (utom sorbeterna) och alltid dubbelt så mycket mjölk som grädde.

Icecreamist är sex, politik, trend, mode, glass och lust i en enda stor härlig blandning. Recepten ger ganska små mängder glass – knappt en halv liter. Passar därför bra till små glassmaskiner. Har provat dubbla recepten, och det fungerar utmärkt.  

Gillar upplägget att det först bjuds på grundrecept, sedan kommer recept och förslag på uppläggningar och tillbehör.

Plus i kanten också för att man anger mått i både oz, gram och deciliter.

På det stora hela är detta en mycket trevlig bok. Jag använder den dock oftare till att bara bläddra i, än att faktiskt följa recepten.Sex Pistol av The Icecreamists

Tags: , , , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter