Pepparkaksglassen smygstartar julen

Pepparkaksglass med glöggreduktionPepparkaksglass i mustig glöggreduktion låter så gott att jag inte kan motstå att publicera en blänkare om Sias nya pepparkaksglass som snart dyker upp i frysdisken.  

Jag kommer så klart själv att framöver bjussa på lite juliga glassrecept. Men det känns liiite för tidigt ännu, även om butikerna tycks ha en annan uppfattning. Tre månader kvar till jul och redan börjar det smygas fram tomtar och adventsljusstakar. Va??

Jag fantiserar dock om saffransglass med lussecruble, apelsinglass med touch av nejlika, glöggsorbet, ginger cookie dough och annat smarrigt.  Kanske det även blir äventyrligheter som grönmögelglass… Måste ju få experimentera lite!

Får se vad det blir. Tills vidare nöjer jag mig att presentera ett recept skapat av Sia. Kan inte låta bli när de skickar med så fina pressbilder. Dessutom tror jag att det är fantastiskt gott. Redan här kommer grönmöglet in – som strössel på glassen.

Kunde inte låta bli att publicera detta recept eftersom jag tycker pressbilderna Sias marknadsavdelning producerat är så fina.

Receptet är saxat från Sias hemsida. En annan glassås jag tror fungerar bra i sammanhanget är min rödvinssås. Bygger på samma princip – reducera till trögflytande.  

Pepparkaksglass med glöggreduktionPepparkaksglass med glögg och ädelost
1 flaska lättvinsglögg, 75 cl
2 dl socker
Ädelost
Pepparkakor
Pepparkaksglass

Gör så här:
Spara 5 cl av glöggen, häll resten i en kastrull tillsammans med sockret. Reducera glöggen (till trögflytande). Slå på sista 5 cl glöggen, och ställ av från plattan. Häll lite reducerad glögg i ett glas, lägg på en kula Pepparkaksglass och slå lite till av glöggen på kulan. Smula ädelosten och pepparkakan ovanpå

Tags: , , , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter