Pepparkaksglassen smygstartar julen

Pepparkaksglass med glöggreduktionPepparkaksglass i mustig glöggreduktion låter så gott att jag inte kan motstå att publicera en blänkare om Sias nya pepparkaksglass som snart dyker upp i frysdisken.  

Jag kommer så klart själv att framöver bjussa på lite juliga glassrecept. Men det känns liiite för tidigt ännu, även om butikerna tycks ha en annan uppfattning. Tre månader kvar till jul och redan börjar det smygas fram tomtar och adventsljusstakar. Va??

Jag fantiserar dock om saffransglass med lussecruble, apelsinglass med touch av nejlika, glöggsorbet, ginger cookie dough och annat smarrigt.  Kanske det även blir äventyrligheter som grönmögelglass… Måste ju få experimentera lite!

Får se vad det blir. Tills vidare nöjer jag mig att presentera ett recept skapat av Sia. Kan inte låta bli när de skickar med så fina pressbilder. Dessutom tror jag att det är fantastiskt gott. Redan här kommer grönmöglet in – som strössel på glassen.

Kunde inte låta bli att publicera detta recept eftersom jag tycker pressbilderna Sias marknadsavdelning producerat är så fina.

Receptet är saxat från Sias hemsida. En annan glassås jag tror fungerar bra i sammanhanget är min rödvinssås. Bygger på samma princip – reducera till trögflytande.  

Pepparkaksglass med glöggreduktionPepparkaksglass med glögg och ädelost
1 flaska lättvinsglögg, 75 cl
2 dl socker
Ädelost
Pepparkakor
Pepparkaksglass

Gör så här:
Spara 5 cl av glöggen, häll resten i en kastrull tillsammans med sockret. Reducera glöggen (till trögflytande). Slå på sista 5 cl glöggen, och ställ av från plattan. Häll lite reducerad glögg i ett glas, lägg på en kula Pepparkaksglass och slå lite till av glöggen på kulan. Smula ädelosten och pepparkakan ovanpå

Tags: , , , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

8 Responses to “Pepparkaksglassen smygstartar julen”

 1. 27 september, 2012 at 01:55 #

  Ja, pepparkaksglass låter toppen! Kanske pepparkaksglass med grönmögelost?

 2. 27 september, 2012 at 01:59 #

  Japp, det tror jag på. Och kanske grönmögelost serverad mellan två pepparkakor… eller på en mjuk pepparkaka, och så lite valnötter på det och varför inte lite glöggreduktion…

  Nej, nu märks att jag hoppat över lunchen när jag börjar matfantisera så att det kurrar i magen :)

 3. 27 september, 2012 at 03:05 #

  jag tjuvstartade julen lite för några veckor sen med mjuk pepparkaka och rocky road-muffins, men annars tycker jag nog att den får vänta lite till. man ska inte ta ut julen i förskott ;) men pepparkaksglass låter faktiskt inte dumt alls…

  • 28 september, 2012 at 12:20 #

   Tjuvstart redan i september, oj oj oj ;) Nej då – pepparkakor tycker jag att man kan äta lite då och då. När jag för länge sedan bodde i London brukade jag gå till svenska kyrkan och köpa pepparkakor så fort jag kände lite hemlängtan…

 4. 27 september, 2012 at 10:21 #

  Låter rusktigt gott i alla fall :-)

 5. 27 september, 2012 at 10:47 #

  Hur har jag missat denna sida?! Jag som älskar allt som har med glass att göra! Underbar blogg – ska absolut fortsätta titta in här :D

  Pepparkaksglass hade jag ju tänkt göra i vinter, kul att det kommer finnas i affären också! :)

  • 28 september, 2012 at 12:46 #

   Ja- hur kan du ha missat att det finns ett helt glassrike på nätet? ;) Gillar din blogg också! Väldigt mycket! Alltså… de där Browniecupcakesen med nougatkexfyllning och saltad kolafrosting som du har på din blogg väcker verkligen begär… Skulle lätt betala en femtiolapp om någon kunde servera mig en sådan bums.

Leave a Reply

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter