Glasstipset – därför ska glassen vila

I många glassrecept uppmanas man till att låta glassmeten vila över natten. Vad är det bra för? Glassproffset Elisabeth Johansson reder ut.

I senaste numret av Lantliv mat & vin finns en liten notis med Elisabeth Johansson, känd för boken Glass som kom ut tidigare i år. Hon får frågan om vilket som är hennes bästa tips för att lyckas med egen glass.

– När du kokar glass så låt glassmassan stå i kylen över natten. Då sväller proteinerna i äggen och man får en krämig och fin glass. Om man har en liten glassmaskin så är det bra om man låter glassmassan stå i frysen 5-10 minuter innanman kör den i glassmaskinen. Då fryser den in snabbare sedan och blir krämigare.

Så nu vet ni det. Som jag sagt tidigare: Tålamod och planering är a och o när man gör egen glass…

Tags: , , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

2 Responses to “Glasstipset – därför ska glassen vila”

  1. 4 oktober, 2012 at 03:10 #

    Så då vet vi det :-)
    Gillar Elisabeth Johanssons böcker. Jag har hennes Godis, och även Choklad. Så nu får jag bege mig på jakt efter Glass också..

    • 4 oktober, 2012 at 03:23 #

      Jag håller med, bra skrivna, duktiga fotografer… så jag får väl ut och jaga rätt på hennes Godis och Choklad :)

Leave a Reply

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter