Glasstipset – därför ska glassen vila

I många glassrecept uppmanas man till att låta glassmeten vila över natten. Vad är det bra för? Glassproffset Elisabeth Johansson reder ut.

I senaste numret av Lantliv mat & vin finns en liten notis med Elisabeth Johansson, känd för boken Glass som kom ut tidigare i år. Hon får frågan om vilket som är hennes bästa tips för att lyckas med egen glass.

– När du kokar glass så låt glassmassan stå i kylen över natten. Då sväller proteinerna i äggen och man får en krämig och fin glass. Om man har en liten glassmaskin så är det bra om man låter glassmassan stå i frysen 5-10 minuter innanman kör den i glassmaskinen. Då fryser den in snabbare sedan och blir krämigare.

Så nu vet ni det. Som jag sagt tidigare: Tålamod och planering är a och o när man gör egen glass…

Tags: , , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter