OT: Om Obama, bullar och pratradio

OFF TOPIC. Jag är nog inte den enda som börjar fundera över när valsedeln egentligen ska dimpa ner i brevlådan. På radion talar de hela dagarna om det kommande valet, och jag börjar nu känna mig en smula orolig. Ska inte jag få rösta?

Va? Vaddå? Är det bara amerikaner som får rösta? Men varför tjatar ni då så mycket?

Ja, jag kan väl omöjligtvis vara den enda personen i Sverige som tycker att medierapporteringen kring höstens kommande val i USA känns en smula… överdriven.

Precis som upphausningen av kanelbullens dag. Det går ju inte att värja sig. Har man en liten blogg måste man skriva om kanel och vetedeg. Har man barn måste man bjussa på kanelbullar till mellis och gud nåde den arbetsgivaren som inte fixar färska bullar till trefikat!

Själv har jag ju då tagit mitt ansvar och ätit/skrivit om  kanelbulleglass. Och det gjorde jag med glädje. Men jag tycker att kaffets dag och den kommande gelatodagen känns viktigare att uppmärksamma. För jag gillar kaffe och glass mer än jag gillar kanelbullar…

Medan jag tillagade min kanelbulleglass lyssnade jag på P1. Det gör jag så ofta jag bara kan. Det är ett trevligt sällskap och en bra sätt att hålla sig uppdaterad.

I morse diskuterades nattens stora händelse – DEBATTEN. Alla analytiker, dvs pr-folk och journalister, var överrens om att Obama misslyckats, att han lagt sig platt, varit defensiv och låtit Mitt Romney komma fram som en ganska sympatisk mellanmjölksperson, en helt annan bild än den hyperkonservativa snobb han tidigare klassats som.

Jag blir lite konfunderad. Varför gjorde Obama så? Analytikerna talade om att han lade sig platt, ville uppträda som en riktig statsman, inte hålla på att gegga runt med personangrepp och annat smuts.

Nu är jag kanske extremt konspiratorisk, men min fantasi skenade direkt iväg , så medan jag stod där och hackade upp bullbitar funderade jag på vilken hållhake Romney har på Obama. För, det måste ju bara vara utpressning som fått Barack att uppträda på konstigt som han gjorde i natt…

Klockan 16 i dag har Svenska dagbladet en öppen chatt där man kan debattera USA-debatten. DN har så klart en chat de också. Redan nu kan man ställa frågor. Svenskan ger exempel som ”hur fördelas elektoraten” ”när stänger vallokalerna” och ”hur är ställningen i senaten”.

Alltså…. Är ni verkligen säkra på att jag inte kommer att få någon valsedel i brevlådan?

Tags: , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter